|

O Hoca'ya idari inceleme sürüyor

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Yazıcı'nın, üniversitenin imkanlarıyla Fethullah Gülen'i tedavi etmek için Pensilvanya'ya gittiği haberlerine üniversiteden yalanlama geldi.

Yeni Şafak
12:08 - 14/04/2015 Tuesday
Güncelleme: 09:12 - 14/04/2015 Tuesday
Yeni Şafak

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, “Yazıcı'nın üniversitenin imkanlarıyla gittiği iddiası asılsızdır” ve “Söz konusu öğretim üyesi ile ilgili daha önce de basında iddialar yer almış ve bunun üzerine başlatılan idari inceleme halen devam etmektedir” denildi.



Haberlerde Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'un, Yazıcı'nın sözünden çıkmadığı ve paralel yapının öğrenci evlerini ziyaret ettiğine dair bir fotoğraf yer almıştı.



Açıklamada şu ifadeler yer aldı:



“Söz konusu fotoğraf, dönemin öğrenci konseyi başkanının daveti üzerine herhangi bir cemaat, grup veya yapı ile bağlantısı olmayan, öğrenci temsilcilerinin ve hemen her kesimden öğrencilerin bulunduğu bir ortamda çekilmiştir. Davet, farklı fikir ve düşüncedeki öğrencilerin birbirini daha iyi anlaması, öğrencilerin kavga ortamından uzak kalması için iyi niyetli bir çağrıdan ibarettir. Fotoğraf hayal mahsulü iddialarla çarpıtılmıştır. Devletimizin, paralel yapıyla olan mücadelesini fırsat bilen bazı çevrelerin, bu mücadeleyi istismar ederek Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun ve üniversitemiz yönetimine karşı iftira kampanyası içerisinde oldukları bilinmektedir.



#Mehmet Yazıcı
#Bolu İzzet Baysal Üniversitesi
#paralel yapı
#Fethullah Gülen
9 years ago