|

Paralel Yapı'ya KPSS darbesi

Başbakan Davutoğlu, KPSS'de usulsüzlük yaparak bir kuruma girdiği tespit edilenlerle ilgili, "İsmen tespit edilmesi mümkünse geriye dönük işlem yapılabilir. Ama hakkıyla kazananların zayi olmaması gerekli" dedi.

Yeni Şafak
13:37 - 14/01/2015 الأربعاء
Güncelleme: 13:39 - 14/01/2015 الأربعاء
Diğer
Başbakan Ahmet Davutoğlu
Başbakan Ahmet Davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu Paris yürüyüşünden, Paralel Yapı ile mücadeleye kadar bir çok konuda önemli mesajlar verdi.


DEVLET DIŞI YAPIYA İZİN YOK: 
Bürokraside herhangi devlet hiyerarşisi dışında bir networkun oluşmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Bir devletin kendi hiyerarşisi, bakan, müsteşar, genel müdür, aşağı doğru gidiyor. Bu konuda çok net tedbirleri bütün kurumlarda alıyoruz.


KPSS DARBESİ:
 KPSS sınavıyla ilgili -ki orada büyük adaletsizlikler yapıldı- süreci yakından takip ediyoruz. İlgili kurumları talimatlandırdık. Paralel Yapı veya benzer niyetleri olan herhangi bir yapının bir daha böyle bir nüfuz kabiliyeti kazanmamaları için her türlü tedbiri alıyoruz.


HAKLAR ZAYİ ETMEYECEK:
 ("KPSS'de usulsüzlük yaparak bir kuruma girdiği tespit edilenlerle ilgili geriye dönük olarak işletebilecek misiniz?" sorusu üzerine) İsmen tespit edilmesi mümkünse bu işlem yapılır. Ola ki o grup içinde o sene hak ederek giren olmuştur, onların da hukukunu zedelememeniz lazım. Böyle bir network'le haksız sınavı kazanmış olanlar varsa, alınacak tedbir alın teri dökerek sınava girenlerin hakları zayi etmeyecek şekilde düşünülmesi icap eder. Onlara da yargı süreci sonunda karar verilir.


HESAP VERİRLER:
 (Paralel'in okulları ve medyasısının faaliyetlerine ilişkin) Şimdi suç işledikleri anda hukuk önünde hesap verirler. İşte 14 Aralık'ta olan budur. Bütün bu network'u kullanarak başka bir dini grubun, "El Kaide mensubu, terörist" gösterip hapse atılması nedeniyle yapılan müracaatla üzerlerine gidildi. Bir daha böyle bir süreç yaşanmaması için hukuki soruşturma ve yargı süreci var. Hukuk devletinin kuralları işletilecek ve kural dışına çıkan kim olursa olsun onunla ilgili gerekli çalışmalar yapılacaktır.


İSTİHBARAT PAYLAŞIMI:
(Almanya'da Fethullah Gülen'e ait 150'nin üzerinde dershane ve 20'nin üzerinde okul olduğu söyleniyor. Merkel ile yaptığınız görüşmede rahatsızlığınızı dile getirdiniz mi?' sorusu üzerine) Bu konuları konuştuk. Ama spesifik olarak bu konularda görüş alışverişi ve istihbari bilgileri kurumlar arasında değerlendiririz. 
#KPSS
#Paralel yapı
#Ahmet Davutoğlu
٪d سنوات قبل