|

TÜZDEV'e üniversite desteği

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, üstün zekalı ve yetenekli çocuklara özel eğitim desteği verilmesi konusunda birlikte çalışmaya karar vererek işbirliği protokolü imzaladı. Böylece TÜZDEV üniversitelerle işbirliği kapsamını daha da genişletmiş oldu.

Yeni Şafak
15:46 - 15/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:52 - 15/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde gerçekleştirilen protokol töreninde Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut, (İZÜSEM) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Koordinatörü Osman Bilgivar, TÜZDEV kurucusu ve Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ve TÜZDEV Genel Müdürü Mehmet Yılmaz bir araya geldiler. Buluşmada üstün zekalı ve yetenekli çocuklara özel destek eğitimleri verilmesi gerektiği konusunda farkındalığı arttırmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı.


Yerüstü hazinemiz olan bu çocuklarla ilgili farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş eğitim programları hazırlanması, öğretmen eğitimleri, okul müfredatlarında yer alan akıl ve zeka oyunları derslerinin geliştirilmesi, eğitimcilere destek eğitimleri verilmesi ile ilgili hazırlanan işbirliği protokolünde; anne, baba olarak velilerin de bilinçlendirilmesi ve yönlendirilmesi gerektiği düşünülerek “Veli Bilgilendirme Seminerleri” düzenlenmesine karar verildi.


Alanında ilk milli vakıf

İmza töreninde konuşan Rektör Bulut “TÜZDEV’le işbirliği yapmaktan memnunuz. İnşallah birlikte kalıcı hizmetlere imza atarız” dedi.  Kemal Tekden de TÜZDEV'in faaliyetleri hakkında bilgi vererek “ülkemizde zeki çocuklarımıza hizmet eden ilk milli vakıfız. Bu konuda burada geleceğimize önemli adımlar atıyoruz. İnşallah gençler ve çocuklarımız için hayırlı bir iş yapıyoruz” diye konuştu.

#TÜZDEV
#Kemal Tekden
#Üstün zekalı çocuklar
9 yıl önce