|

Volkswagen Türkiye'ye fabrika açıyor

Deutsche Post, özelleştirilmeleri gündemde olan PTT ve TCDD'ye gözünü dikerken, Volkswagen Türkiye'de otomobil fabrikası kurmaya karar verdi

Ali Berat Meriç
00:00 - 6/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:53 - 6/10/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Volkswagen Türkiye'ye  fabrika açıyor
Volkswagen Türkiye'ye fabrika açıyor

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TATSO) Berlin'deki genel kurulu kıran kırana yatırım pazarlığına sahne oldu. Türkiye'nin kazançlı çıktığı pazarlıkta, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, dünya otomotiv devlerinden Volkswagen yöneticilerini Türkiye'de fabrika kurmaya iknaya çalıştı. Volkswagen Binek Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Micheal Kern, Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye'deki yatırım koşulları konusunda anlattığı olumlu örneklerden sonra yeni bir fabrika kurmayı gündemlerine aldıklarını söyledi.

Türkiye'de şu anda partnerleri Doğuş Otomotiv ile birlikte önemli hizmetler verdiklerini anlatan Kern, “Türkiye'de her geçen gün pazar payımız artıyor. Satışımız yılda 70 bin aracı aştı. Ülkenizde markamıza gösterilen ilgi ve güven Türkiye'de bir fabrika kurulmasını gündeme getirdi” dedi. Yönetim Kurulu üyesi olarak Türkiye'de kurulacak fabrikanın yeri ve yatırımın zamanlaması konusunda kesin bir karar açıklamaya tek başına yetkili olmadığını belirten Kern, Hindistan'da kurulacak yeni fabrikadan sonra sıranın Türkiye'deki yatırıma gelebileceğini söyledi. Dünya genelinde 324 bin istihdam sağlayan Volkswagen'in yıllık cirosu 100 milyar euroyu buluyor.

PTT VE TCDD'YE TALİP

Dünyanın TNT'den sonra ikinci önemli lojistik şirketi DHL'nin de ortağı olan Deutsche Post'un CEO'su Werner Scheller de Türkiye'deki şube sayısı ve pazar paylarının her geçen gün arttığını söyledi. Yılda yaklaşık 60 milyar dolarlık ciroya hükmeden Scheller, Türkiye'de posta ve demiryolu hizmetlerinin özelleştirme kapsamına alınması halinde PTT ve TCDD ile işlerini geliştirebilmek için stratejik anlamda ilgilendiklerini bildirdi.


17 yıl önce