|

100 bin kadın iş-pozitifli

Kadın istihdamını artırmak için İŞKUR'un katkılarıyla başlatılan İş-Pozitif Programı ile 2.5 ayda 100 bin kadın iş sahibi oldu. Bu proje kapsamında, her gün ortalama bin 300 kadına bir gelir kapısı açılıyor. Program, kayıt dışılığın önlenmesini de amaçlıyor.

Merve Safa Akıntürk
04:00 - 25/04/2024 Perşembe
Güncelleme: 00:35 - 25/04/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Türkiye'de istihdamı artırmak için projelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu süreçte özellikle doğru işe doğru aday yaklaşımı ön plana çıkıyor. Kadınların çalışma hayatındaki payının artması ise ayrı bir önemli başlık olarak gündemdeki yerini koruyor. Son olarak, kadın istihdamını artırmak ve üretimlerini desteklemek için bakanlıklar ve İŞKUR'un katkılarıyla başlatılan İş-Pozitif Programı ile 2.5 ayda 100 bin kadın işe yerleştirildi.

İŞKUR İLE ORTAK ADIM

Program ile her gün ortalama bin 300 kadına bir gelir kapısı açılıyor. Kadın istihdamını artırmak ve üretimlerini desteklemek için bakanlıklar ve İŞKUR'un katkılarıyla İş-Pozitif Programı başlatıldı. Bu kapsamda, Türkiye'nin her bir ilindeki üretici kadınlar, projelerini geliştirmek ve sürdürebilmek için eğitim ve maddi destek alabiliyor. Programdan İŞKUR'a kayıtlı işsiz kadınlar, sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatifleri gibi birçok kuruluş faydalanabiliyor. 9 Şubat'ta başlayan proje ile şu ana kadar 101 bin 404 kadın işe yerleştirildi.Söz konusu projenin farklı sektörlerdeki kayıt dışılığı önlemesi bekleniyor. Kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe gibi destekler veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşları bir araya gelerek kayıtlı kadın istihdamının artırılmasını sağlamak için program başlatıldı. 10 bakanlığın iş birliği ile hazırlanan proje ile kadınların iş gücüne katılımını artırmanın yanı sıra çalışma hayatındaki kayıt dışı istihdamı azaltmak da hedefleniyor.

ANLIK GÜNCELLEME VE DANIŞMANLIK FIRSATI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 yılı boyunca 877 bine yakın kadına iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdi. İş-Pozitif Programı'nın başladığı 9 Şubat’tan bu yana binlerce kadın istihdam edildi. Program ile oluşturulan internet sitesinde istihdam edilen kadın sayısı anlık güncelleniyor. Yurdun bir çok yerinden yapılan başvuruların sayısı her geçen gün artıyor.



#İstihdam
#Ekonomi
#İŞKUR
10 gün önce