|

100 bin kişiye iş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu söyleyerek, "Şimdiden hazırlanın, işiniz hazır. Eğer siz hazır olursanız, işiniz şimdiden hazır" dedi.

Yeni Şafak
08:17 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 06:18 - 17/12/2014 Çarşamba
Diğer

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu belirterek, "Kocaeli'nde Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz. Gençler, orada çalışacak nitelikli mühendislere, nitelikli bilişimcilere ihtiyacımız var. Şimdiden hazırlanın, işiniz hazır. Eğer siz hazır olursanız, işiniz şimdiden hazır" dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bilişim alanında 100 bin gencimize ihtiyacımız var. Sizlere tavsiyemiz, bilgiyle dost olun, bilgisayarın esiri olmayın. Bu tabletleri mutlaka eğitim için, geleceğiniz için, çok az miktarını da oyun için kullanın ama sakın bunların esiri olmayın. Teknolojiyle dost olacağız, teknolojinin esiri olmayacağız. Cep telefonunu kullanacağız ama cep telefonunda oyun oynarken derslerimizden taviz vermeyeceğiz. Kocaeli'nde Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz. Gençler, orada çalışacak nitelikli mühendislere, nitelikli bilişimcilere ihtiyacımız var. Şimdiden hazırlanın, işiniz hazır. Eğer siz hazır olursanız, işiniz şimdiden hazır."
#fikri ışık
#
#işsizlik
9 yıl önce