|

3. tüp geçitte büyük gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güney Amerika dönüş yolunda açıkladığı ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Boğaz’a 3. tüp geçiti projesinin detayları bugün açıklanıyor. Başbakan Davutoğlu’nun açıklayacağı proje, Boğaziçi ile FSM Köprüsü trafiğini entegre edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 21:37 - 26/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Amerika dönüş yolunda açıkladığı ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Boğaz’a 3. tüp geçiti projesinin detayları bugün açıklanıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın İstanbul’da açıklayacağı proje, Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasına inşa edilecek. Projeyle; Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu Yakası’ndaki ayağı ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Avrupa yakasındaki ayağı trafiği arasında geçiş sağlanması amaçlanıyor.

HEM LASTİKLİ HEM RAYLI

Marmaray ve Avrasya Karayolu Tüneli’nin ardından İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. tüp geçidi öncekilerden farklı bir şekilde tasarlandı. Marmaray’ı sadece trenler kullanırken, inşaatı devam eden Avrasya Karayolu Tüneli olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi’ni sadece tekerlekli araçlar kullanacak. Yapılacak yeni tüp geçitte hem lastik tekerlekli araç hem de demiryolu geçişi olacak.

DETAYLAR BUGÜN

Türkiye'deki trafiğe kayıtlı araçların yüzde 20'sinin karıştığı İstanbul'daki araç trafiğini rahatlatmak için geliştirilen bu projenin kent trafiğine büyük rahatlık sağlaması bekleniyor. Aynı zamanda sürücülere köprüler arası geçiş yapma imkanı da tayıyacak projenin teknik özelleklerinin bugün açıklanması bekleniyor.

Üç köprü artı üç tünel

Marmaray Tüp Geçidi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sağlanan İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakaları arasındaki geçişler; Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Karayolu Tüneli ve  3. tüp geçidin bitmesiyle toplam altı güzergahtan sağlanmış olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile yeni yapılacak 3. tüp geçit hem araç hem de demiryolu geçişleri ile iki farklı ulaşım hizmeti verecek.

#Tayyip Erdoğan
#Güney Amerika
#Ahmet Davutoğlu
9 yıl önce