|

AA'dan THY'ye 8 dilde haber

Türkiye'nin iki milli kuruluşu THY ile Anadolu Ajansı stratejik bir işbirliğine imza attı. AA, THY'nin internet sistemine sahip geniş gövde uçaklarında 8 ayrı dilde yayın hizmeti verecek. Yolcular, dünyadaki gelişmeleri ''Live Text News''le takip edecek.

Yasin Yılmaz
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:56 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
AA'dan THY'ye 8 dilde haber
AA'dan THY'ye 8 dilde haber

Anadolu Ajansı (AA) ve Türk Hava Yolları (THY) imzaladıkları anlaşma ile güçlerini birleştirdi. AA ve THY, Haber Yayını Anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında AA''nın haberleri, THY''nin yenilenen uçak içi ekranlarında yolcuların hizmetine sunulacak.

ANLIK HABER ÇOK ÖNEMLİ

THY''nin hizmet kalitesini artırmak için çalışıldığını ve AA ile yapılan işbirliğinin de bunun önemli bir unsuru olduğunu belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ''Uçaktaki yolcuyu eğlenceli biçimde ve işlerini yürütebileceği her türlü imkana kavuşturmak istiyoruz. Bu anlamda habercilik ve anlık haber çok önemli. Hizmet paketimizi biraz daha zenginleştirmek ve bunu da milli bir kuruluşumuz olan A.A ile yapmak istedik. Altyapı çalışmamız sonuçlandı ve anlık haberleri hizmet paketimizi zenginleştirecek bir unsur olarak ilave ettik'' dedi.

GÜÇLERİMİZ BİRLEŞTİ

İmza töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 12 yıldır yüzde 20 büyümeyi başaran global düzeyde bir havayolu şirketi olan THY''nin, yine global düzeyde başarılara imza atan Anadolu Ajansıyla güçlerini birleştirdiğini söyledi.

''Günde 45 haber sağlarız''

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ise ajansın milli mücadelenin sesini dünyaya duyurmak için kurulduğunu belirterek, ''Bu proje için aslında 2 yıl süreyle çalışıldı. Önce İngilizce haber altyapısını oluşturduk. Sonra bu yayını uydulara aktarabilecek altyapı sistemini kurduk. Bunu dünyada yapabilen 3-4 ajans var. THY uçaklarına servis edeceğimiz haberler İngilizce ve Türkçe olacak. İnternet hizmetinden yararlanan yolcular, aynı zamanda AA''nın web sayfasından 8 ayrı dilde yayınlanan haberlere de ulaşabilecekler" dedi.

10 yıl önce