|

Avrupa'ya rest: Türkiye'den alın

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gaz talebini "reddedemezdik" Türkiye çok iyi bir partner dedi. Son anlaşmayla ilgili Avrupa'ya rest çeken Rus lider, "Eğer güvenli gaz istiyorlarsa Türkiye'den alsınlar." dedi.

Yeni Şafak
14:18 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:25 - 18/12/2014 Perşembe
AA
Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik" diye konuştu. Putin, "Türk ekonomisi büyüyor. Enerji ihtiyacı buna bağlı olarak artıyor.  

Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik" dedi. Putin ek olarak, "Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz. Türkiye Rusya için önemli bir ortak. AB-Türkiye sınırında doğalgaz merkezi kurulması Avrupa Birliği’ne bağlı. Avrupa gaz istiyorsa Türkiye'den alabilir" diye devam etti.

Türkiye ile Rusya'nın çok iyi partner ülke olduğunu ifade eden Putin, "Mavi Akım Boru Hattı bu işbirliğinin bir göstergesi" ifadesini kullandı. Putin ayrıca "Avrupalı dostlarımız istemedi, Güney Akım'a devam etmedik. Türkiye’den geçirilecek boru hattından daha garantilisi, daha güvenilir güzergah yok” dedi.

#putin
#doğalgaz
#türkiye
#avrupa
9 yıl önce