|

Borsa İstanbul'da o tarihe dikkat

2016'nın ikinci çeyreğinde halka arz edilecek Borsa İstanbul'un yeni genel müdürü Tuncay Dinç, Nasdaq ortaklığının ilk fazını 21 Eylül'de tamamlamayı hedeflediklerini söyledi

Yeni Şafak
07:25 - 1/06/2015 Monday
Güncelleme: 04:27 - 1/06/2015 Monday
Diğer

Halka arzı 2016 yılı ikinci çeyreğe erteleyen Borsa İstanbul, geçtiğimiz hafta Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile stratejik bir ortaklık yaptı. Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, artık heyecanla Nasdaq ile yapılan ortaklığın ilk fazını tamamlamaya odaklandıklarını anlattı. İlk fazı 21 Eylül'de Kurban Bayramı tatilinden de yararlanarak tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Dinç, "21 Eylül'e kilitlendik" dedi. "Bu tarihten vazgeçmeyeceğiz" mesajı verdiklerini söyleyen Dinç, hem Türkiye Sermaye Piyasası Birliği üyelerine hem de Sermaye Piyasası Kurulu'na pay piyasasındaki teknolojik dönüşümü tamamlayacaklarını söylediklerini vurguladı.



TEKNOLOJİ ŞİRKETİ

Tuncay Dinç, bir taraftan Nasdaq ortaklığının sonuçlarını görmek istediklerini anlatırken diğer taraftan da Borsa İstanbul'un önümüzdeki dönemde teknoloji ihraç edebilecek noktaya gelmesini istediklerini söyledi. "Borsa dediğimiz şey aslında bir teknoloji" diyen Dinç, borsa teknolojilerinin, uzay teknolojisi ile aynı seviyede tanımlandığına dikkat çekti. Sabah'ın haberine göre, Dinç, "Keşke biz de diğer borsalara gidip 'ben sana sistemi kurayım sen de bana hisse var' diyebilecek konuma gelsek. Borsada böyle bir insan kaynağımız var. Borsa'nın içinden teknoloji şirketi çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.



LONDRA'DA YENİ ÜRÜN

Tek hisse opsiyonlarını Londra'da işleme açmaya hazırlandıklarını da belirten Dinç, "Bazı ürünlerin Türkiye'de piyasası yoksa yurtdışında açtığımızda kazanımı olur. Bu kapsamda tek hisse opsiyonlarını yakında Londra'da açacağız. Bu ürünleri Türkiye'de de açtığımızda buradaki hacme destek olacağına inanıyoruz" diye konuştu.



SADECE TÜRKÇE İLE GLOBAL OLUNMAZ

Daha fazla yabancı şirketi Borsa İstanbul'a çekebilmek için o şirketlere kendi dillerinde açıklama yapabilme imkânı vermek gerektiğini de vurgulayan Tuncay Dinç, bir yabancı şirketin BIST'e kote olabilmesi için önce Türkçe bilen bir eleman bulması gerektiğini söyledi. Dinç, "Global olmak için iş yapma biçimimizi değiştirmemiz lazım. Global olalım ama 'Türkçe global' olalım diyoruz. Global oyuncu olmak istiyorsak Arapça bile açıklama yapılabilmeli" diye konuştu.


#Borsa İstanbul
#Tuncay Dinç
#Nasdaq ortaklığı
#21 Eylül
9 years ago