|

Büyümeyi güçlü kılan bankacılık sektörü

Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasında yer aldığını belirten ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, "Dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olmamızda şüphesiz bankacılığın çok önemli bir yeri var" dedi

00:00 - 22/04/2012 Sunday
Güncelleme: 23:02 - 21/04/2012 Saturday
Yeni Şafak
Büyümeyi güçlü kılan bankacılık sektörü
Büyümeyi güçlü kılan bankacılık sektörü

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, hızla büyüyen Türkiye ekonomisinin 2014 yılında Hollanda ekonomisini geride bırakacağını söyledi. Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400'üncü yılı çerçevesinde, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ING Grubu'nun ana sponsorluğunu üstlendiği 'Hollanda-Türkiye İş Forumu' düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile çok sayıda davetlinin katıldığı İş Forumu'nda iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik çeşitli paneller düzenlendi.

HOLLANDA FIRSATI KAÇIRMAMALI

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, ana konuşmacı olarak katıldığı panelde, Türkiye'yi bankacılık sektörünün güçlü kıldığını söyledi. Abay, 'Bankacılık sektörü varlıkları açısından yüzde 20'den fazla bir büyüme gösteriyor. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olmamızda şüphesiz bankacılığın çok önemli bir yeri var' dedi. Türkiye'nin ekonomik performansını bu şeklide devam ettirmesi halinde 2014'te Hollanda ekonomisini geride bırakacağını belirten Abay, Hollandalı ihracatçıların gelecekte kendilerine 4,1 milyar avro olarak dönecek olan Türkiye ihracatına yönelik fırsatı kaçırmamaları gerektiğinin de altını çizdi.




12 years ago
default-profile-img