|

Cep uyduya taşındı

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:00 - 23/11/2014 Pazar
Diğer
Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve akıllı telefonları uydu telefonuna dönüştüren Sat-Fi cihazı aralık ayında Avrupa ve Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak. TÜBİTAK desteği ile Türkiye’de Globalstar Avrasya mühendislerince tasarlanan cihaz, küresel pazara adım attı. Geçen ay ABD pazarında görücüye çıkan Sat-Fi, Globalstar uydu yer istasyonlarında yapılan güncellemelerin ardından aralık ayında Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinin kullanımına sunulacak.

İNTERNET BAĞLANTILI

GSM kapsaması olmayan yerlerde cihaz bu akıllı telefonların uydu telefonu olarak kullanılmasına imkan veriyor. İnternet bağlantısı kurulabiliyor. Kullanıcılar kendi aralarında ücretsiz konuşabiliyor. Globalstar Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özçelik, her yerde çekim gücü olan bir cihaz geliştirmenin kendileri için onur verici olduğunu söyledi. 

HEDEF KÜRESEL PAZAR

Bir diğer cihaz Spot’u anlatan Özçelik, “Bu kez mühendislerimizin, kendi çabaları ile yaptıkları cihazı üretim için ABD’ye devrettik. İlk defa bir uydu haberleşme cihazı küresel pazara adım attı. Spot, en faydalı 100 buluş arasında yer almıştı. Yeni cihaz 10 buluştan biri olabilir” dedi.
#Sat-Fi
#TÜBİTAK
#Atilla Özçelik
9 yıl önce