|

Cizre''ye önce robot sonra TeknoSA geldi

Şuayip Alabay
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:24 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Cizre''ye önce robot sonra TeknoSA geldi
Cizre''ye önce robot sonra TeknoSA geldi

TeknoSA, dünya bilim tarihinde robotun atası kabul edilen El-Cezeri''nin vatanı olan Şırnak Cizre''de son şubesini açtı. '''Herkes için Teknoloji'' sloganı ile Türkiye''nin dört bir yanına şube açan TeknoSA, 81 ilde olma hedefini yakaladı. TeknoSA''yı hedefine ulaştıran mağaza, TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman''ın katılımıyla Şırnak Cizre''de açıldı. TeknoSA, toplam mağaza sayısını da 310''a çıkardı. Yaklaşık 300 metrekarelik bir alanda Şırnaklılara hizmet verecek mağazada, elektronikten bilgisayara, telekom ürünlerinden beyaz eşya ve küçük ev aletlerine yüzlerce markanın binlerce çeşit ürünü bulunuyor.

EL-CEZERİ''DE HEDEFE ULAŞTIK

Şırnak Cizre mağazasının açılışında konuşan TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman, teknolojinin toplumların ve bireylerin yaşam kalitesini artırmak, yaşamı kolaylaştırmak için olduğunu söyledi. Oyman, ''Cizre''de açtığımız mağazamız ile bu büyük hedefe ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 81 ilde olma hedefimize, dünya bilim tarihinde robotun atası kabul edilen El-Cezeri''nin vatanında ulaşmış olduk. 81 ilde var olmak, TeknoSA için tüm Türkiye''ye daha iyi bir yaşam sunmak anlamına geliyor. Şırnak''ta ilk ve tek teknoloji mağazasıyız'' dedi. 81 ilde olma hedefine ulaşan TeknoSA 17-21 Eylül tarihleri arasında tüm mağazalarında kampanyalarla kutluyor. TeknoSA, Hakkari Yüksekova mağazasının açılışını da 15 Eylül''de gerçekleştirdi.

Dünyanın ilk robotunu geliştirdi

Asıl adı Ebû''l İz İbni İsmail İbni Rezzaz El Cezerî. 800 yıl önce Anadolu topraklarında yaşadı. Cizre de doğan Müslüman bilim adamı su ve mekanik parçalar ile çalışan gelişmiş makinalar icat etti. El Cezerî ilk robotu icat etmesi ile adını tarihe yazdırdı.


10 yıl önce