|

Dap Yapı Yabancıya satışını % 53 artırdı

Dap Yapı, Kartal''da inşa ettiği ve ilk etabının satışlarını bitirdiği İSTMarine projesinin 500 konutluk ikinci etabını Dubai''de tanıttı. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bu yılın ilk beş ayında yabancıya konut satışını yüzde 53 artırarak 7 bine çıkardıklarını söyledi.

Çağlat Çağatay
00:00 - 24/09/2014 الأربعاء
Güncelleme: 00:04 - 24/09/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
Dap Yapı Yabancıya satışını % 53 artırdı
Dap Yapı Yabancıya satışını % 53 artırdı

Dap Yapı''nın Kartal sahilinde inşa ettiği İSTMarine projesinin 500 konutluk ikinci etabı Dubai Cityscape Global 2014 Fuarı''nda, ''Körfez Bölgesi'' yatırımcılarının beğenisine sunuldu. Projede metrekare fiyatları 5 bin ile 9 bin tl arasında değişiyor. Projenin ilk etabındaki bin konutun 950''si satılmıştı.

YATIRIM FONLARINA FARKLI FIRSATLAR

Projenin fuardaki tanıtım toplantısında konuşan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ''Uluslararası birçok ödüle sahip projemiz İstMarina ile körfez bölgesi yatırımcılarını tanımak, kendimizi körfez ülkelerine tanıtmak ve Türkiye''yi yatırım merkezi olarak görebilecek potansiyel iş ortaklarıyla bir araya gelmek DAP Yapı olarak önceliklerimiz arasında bulunuyor. İstMarina''da yatırımcılara ve fonlara aynı zamanda karlı fırsatlar sunuyoruz. Sahile 500 metre cephesi olan, Prens Adaları manzaralı İSTMarina''yı, rezidans, konut ve ofis bloklarının yanında özel okulu, hastanesi, ibadet alanı, restoranları ve bir oteli bünyesinde barındırıyor. Önünde marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen ve bir helikopter pisti bulunan projede, 1+0''dan 5+1''e 1463 konut bulunuyor'' dedi.

YABANCIYA SATIŞ YÜZDE 53 ARTTI

2014''te, yabancıların Türkiye''deki konut alımında geçtiğimiz yıla kıyasla büyük bir artış yaşandığını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz geçen yıl ilk 5 ayda yabancılara 4 bin 451 konut satılmasına karşın, bu yıl ilk 5 ayda bu rakamın 7 bine ulaştığını kaydetti. Bunun yabancılara satış yüzde 53''lük artış demek olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Türkiye''den en çok gayrimenkul alanların başında Orta Doğu ve Rus vatandaşları geldi'' diye konuştu.

Anadolu yakasının boğazı Kartal''dır

''Boğaz hattı Avrupa yakası için ne ifade ediyorsa, Anadolu yakasında da Kartal-Maltepe hattı aynı önemi taşıyor'' diyen Ziya Yılmaz, sahil şeridindeki düzenlemelerin bölgenin değerini artırdığını ifade etti. Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi''nin şehri, uluslararası ilgi odağı bir iş ve yaşam merkezi haline getirdiğini belirten Yılmaz, ''Bu merkez Metro, Marmaray ve deniz ulaşımı ile İstanbul''un tüm alanlarına, Sabiha Gökçen ile de yurtiçi ve yurtdışına bağlanıyor'' dedi.

Dubai''de Nef, satış ofisi açtı

Öte yandan Cityscape 2014''e katılan Nef, Nef Merter 13 ve Nef Ataköy 22 projelerini Dubai''de tanıttı. Fuarda açıklamalarda bulunan Çelik, ''Cityscape Dubai, Nef için önemli bir yere sahip. Geçtiğimiz yıl da bu fuara katılmıştık ve projelerimiz yoğun ilgi görmüştü. Bu yıl da aynı ilgiyi gördüğümüzü söyleyebilirim'' dedi. Çelik, geçen yıl Cityscape''de görücüye çıkarılan yeni projelerin gördüğü yoğun ilgiden dolayı, Dubai''de bir satış ofisi açtıklarını da kaydetti.

İş GYO ''manzara adalar''ı tanıttı

Cityscape Global 2014 Fuarı''na katılan İş GYO, Kartal''daki projesinin detaylarını ilk kez yatırımcılarla paylaştı. Marmara Denizi ve Adalar manzarasıyla ilk kez duyurulan ''Manzara Adalar'' projesinin yatırım değeri 305 milyon dolar. Üçü konut, ikisi ofis ünitelerinden oluşan toplam beş bloğu ve ticari üniteleri olan projede 1+0''dan 5+1''e kadar değişen konut tipleri bulunuyor.

''Gold'' sponsor Dumankaya oldu

Dumankaya İnşaat, Dubai''deki Cityscape fuarında Dumankaya Horizon, Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Miks, hi-Fit ve Dumankaya Mozaik projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Fuarın bu yıl Gold sponsor olarak yer alan Dumankaya İnşaat''ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, ''Fuardan yatırımcılar ile güçlü bir diyalog kurarak ayrıldığımızı düşünüyorum'' dedi.


٪d سنوات قبل