|

Enerjide rota Afrika

Son yıllarda enerji yatırımlarında Avrupa'yı da geçen Türkiye, Afrika'ya yöneliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 20:23 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Dünya üzerinde en fazla enerji ihtiyacının Afrika'da olduğunu belirten, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Enerji İş Konseyi Başkanı, Süreyya Yücel Özden, yerel ve ulusal çapta enerji yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Türk işadamlarının baraj ve elektrik santral yapımındaki başarılarını anlatan Özden, iletimden dağıtım sistemine kadar Afrika kıtasında bir çok ülkenin yatırıma ihtiyacının olduğunu söyledi.



6 MİLYAR DOLARLIK KAR


Akıllı sistemlerin, enerjinin yanında ulaşım ve hizmet sektöründe de kullanılabildiğini ifade eden dile getiren Özden, şöyle devam etti: “Enerji sektöründeki üretim, iletim ve dağıtımda zaman ve kaynak israfını önleyecek şekilde uygulamayı sağlıyor. Bu yolla ülkenin her sene enerji ithalatı için ödediği 60 milyar dolardan yüzde 10 miktarında 6 milyar dolar tasarruf edilebilir.”



İLGİ RÜZGAR ENERJİSİNDE


Özden, elektrikteki 70 bin megavat olan kurulu gücün 100 bin megavata çıkması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'de elektrik arzıyla alakalı bir sıkıntının olmadığını belirtti. Dünyada yeşil enerjinin ön plana çıkarak önem kazandığını hatırlatan Özden, Türkiye'de yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği alanın rüzgar enerjisi olduğunu söyledi. Özden güneş enerjisinede vurgu yaptı.



#Süreyya Yücel Özden
#enerji sektörü
#afrika
9 yıl önce