|

Ercişli çocukların ilk adımı Vodafone'dan

Türkiye Vodafone Vakfı, 'Geleceğe İlk Adım' Projesi kapsamında AÇEV ve Türk Kızılayı ile Erciş'te üç yeni Çocuk Evi kurdu. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Süel, proje kapsamında bugüne kadar 75 bin kişiye ulaştıklarını söyledi

Melih Bayram Dede
00:00 - 18/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:15 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Ercişli çocukların ilk adımı Vodafone'dan
Ercişli çocukların ilk adımı Vodafone'dan

'Türkiye Vodafone Vakfı, geçtiğimiz yıl depremle sarsılan Van'ın Erciş ilçesine, Geleceğe İlk Adım Projesi kapsamında, AÇEV ve Türk Kızılayı ile birlikte Van'da 3 yeni “Çocuk Evi” açtı. Van'daki konteyner kentlerde yaşayan depremzede çocuklara ve ailelerine yönelik eğitim ve rehabilitasyon çalışmalarının sağlanacağı 'Geleceğe İlk Adım' Çocuk Evleri'nin açılışında konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Türkiye Vodafone Vakfı olarak, Türkiye'de okul öncesi eğitime erişimin artırılmasına katkıda bulunmak hedefiyle MEB ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliği yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım' Projesi kapsamında bugüne kadar 53 ilde 545 anasınıfında 75 bin anne, çocuk ve eğitmenin hayatına dokunduk. Van'da halihazırda 11 adet Geleceğe İlk Adım anasınıfı yatırımı var. Bunlara ek olarak açtığımız 3 yeni 'Geleceğe İlk Adım' Çocuk Evi'ni bölgenin ihtiyaçlarını anlamaya yönelik gerçekleştirdiği analizler doğrultusunda yapılandırdık. Geçici çadırkent, konteyner alanı ve prefabrik evlerin konumlandığı alanlara kurulan 70 metrekare büyüklüğündeki prefabrik üniteler, çok amaçlı olarak kullanılılacak. Çocukların oyun oynayabilecekleri, resim yapıp, kitap okuyabilecekleri şekilde tasarlanan sınıflarda, masa oyunları, drama ve sanat faaliyetleri gibi etkinliklerle günde ortalama 80 çocuğa eğitim ve sosyal destek verilecek.” dedi.

KESİNTİSİZ İLETİŞİM SAĞLADIK

Van depreminin meydana geldiği ilk andan itibaren bölgedeki iletişimin kesintisiz devam etmesi için çalıştıklarını belirten Süel, şöyle devam etti: “Yaptığımız araştırmalarda, bölgedeki en öncelikli ihtiyaçlardan birinin, depremzedeleri gündelik hayat rutinine döndürecek, sosyal sıkıntıları azaltacak faaliyetler olduğunu gördük. Bu bulgular bize, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere bölgedeki tüm vatandaşlarımızın depremle başa çıkmalarına yardımcı olacak, toplumsal travma etkisini azaltacak faaliyetlerin, en az iletişimin sürekliliğini sağlamaya yönelik çalışmalar kadar önemli olduğunu gösterdi.”


Depremin yaraları sarılacak

Geleceğe İlk Adım Projesi ile halihazırda Türkiye'nin dört bir yanında okul öncesi eğitime destek verdiklerini, şimdi ise bu çalışmaları Van'a taşıyarak depremzede çocukların normal yaşama dönmelerine yardımcı olduklarını belirten Süel, şunları söyledi: “Depremden etkilenen çocuklarımızın uzun vadede normal yaşantılarına dönebilmeleri; zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan sağlıklı gelişim gösterebilmeleri ancak şu aşamada yapılan yerinde müdahaleler ve eğitimlerle mümkün olabilecektir. Türkiye Vodafone Vakfı olarak her zaman bölge halkının yanında olacağız.”



12 yıl önce