|

G20'de önceliğimiz yapısal reformlar

G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nda konuşan Ali Babacan, yapısal reformların uygulanmasının, yüksek öncelik olarak G20 2015 yılı ajandalarında olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:58 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20 için esas olan makro ekonomik koordinasyonun teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, “İyi dizayn edilmiş makro ekonomi politikalarına ek olarak, yapısal reformlar da kritik önemde. Yapısal reformların uygulanması, yüksek öncelik olarak G20 2015 yılı ajandamızda” dedi. Babacan, ABD'nin başkenti Washington'da, IMF-Dünya Bankası Yıllık Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın “Küresel Ekonomi” başlıklı oturumun açılış konuşmasını yaptı.



REFORMLAR KRİTİK ÖNEMDE


Küresel ve jeopolitik risklere dikkati çeken Babacan, şöyle devam etti: "Ilımlı büyümenin hakim olduğu bir ortamda, öncelikle G20 için esas olan makro ekonomik koordinasyonu teşvik etmeliyiz. Makro ekonomi politikalarına ek olarak, yapısal reformlar da kritik önemde. Bunlar, ekonomilerimiz açısından önemli."



KOBİ'lerin finansmana erişimi zaruri


Babacan, yaptığı konuşmada, KOBİ'lerin için yapılan her şeyin büyümeye direkt etkisi olduğuna işaret etti. Babacan, şöyle devam etti: “KOBİ'lerin ülkelerin sadece kapsayıcı değil, daha yüksek ve sürdürebilir büyümeye sahip olmasına katkısı var. Dolayısıyla, KOBİ'lere özel önem vermek, onların küresel tedarik zincirinin bir parçası olması ve finansmana daha kolay erişmesi bakımından zaruri."






#Babacan
#g20
#kobiler
9 yıl önce