|

Gelecek yıl daha olumlu olacak

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bu yılki zorlu şartlara rağmen üretimi arttırmayı başaran sanayinin ekonomik büyümenin üçte birini tek başına karşıladığını söyledi. Bahçıvan, “2015'in Türkiye ekonomisi için daha olumlu geçmesini bekliyoruz" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:25 - 24/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi, yılın son olağan aylık toplantısını “2014’ü Bitirirken Sanayimizin ve Ekonomimizin 2015’ten Beklentileri” gündemiyle dün yaptı. 2015 bütçesinin onaylandığı toplantıda sanayinin bu yılki başarısını değerlendiren ve gelecek yıla ilişkin görüşlerini paylaşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, önümüzdeki yıla ilişkin umutlu konuştu.


2015 DAHA OLUMLU GEÇER

Yeni yılın Türkiye ekonomisi için 2014’e kıyasla daha olumlu geçmesini beklediklerini belirten İSO Başkanı Bahçivan, “Küresel ekonomideki toparlanmanın yol alması halinde ülkemiz de bu gelişmeden olumlu etkilenecek. Cari açık ve enflasyondaki iyileşmeler finansman maliyetlerimizi düşürerek yatırımlarımızı bir miktar ivmelendirebilir” diye konuştu.

BÜYÜMENİN 1 PUANI SANAYİDEN

Sanayinin 2014 yılında zorlu şartlara rağmen üretimini artırdığını ve büyümeye önemli katkı sağladığını belirten Bahçıvan, “Ocak-Ekim 2014 döneminde sanayi üretim endeksimiz yüzde 3,8 artış gösterdi. Yılın ilk üç çeyreğinde gerçekleşen yüzde 2,8’lik büyümenin 1 puanlık kısmı sanayi sektörünün oluşturduğu  katma değerindeki artıştan kaynaklandı” dedi.

Endişemiz ihracat

2015 yılında ise olumlu beklentilere karşın ihracat konusunda bazı endişeler taşıdıklarını kaydeden Bahçıvan, şunları kaydetti: “Daralan ihracat pazarlarımıza, çapraz kurdan kaynaklanan avro bazlı olumsuz gelişmeye, temel hammadde girdilerinin birim fiyatlarından kaynaklanan ciro kaybımız var. Dahilde İşleme Rejimi Belgeleri kapatma işlemlerinin, Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülecek olması, endişenin kaynağını oluşturuyor" dedi. 


Önce güven ve istikrar

Dönüşüm programları ve eylem planlarının kararlı, şeffaf ve tüm paydaşlarla güçlü bir işbirliği içinde uygulanmasının önemine değinen Bahçıvan, “Bu yapılırsa ülkemizin ihtiyaç duyduğu üretim odaklı, sürdürülebilir, toplumun refah düzeyini arttıran ve gelir dağılımını iyileştiren bir büyüme sağlayabiliriz. Ekonomi ve yatırım için güven ve istikrar her şeyden önce geliyor" diye konuştu. 

#İSO
#İstanbul Sanayi Odası
#2015 bütçe
9 yıl önce