|

İşçiler sendikayı savundu

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:03 - 19/12/2014 Cuma
Yeni Şafak
HAK-İŞ’e bağlı ÖZ GIDA-İŞ Sendikası üyesi yüzlerce işçi Topkapı’da Ülker fabrikasının önünde biraraya gelerek, sendikanın kendi haklarını her zaman savunduğunu dile getirdi. İşçiler, sıkıntılarında yalnız kalmadıklarını, sendikanın kendilerine her zaman yardımcı olduklarını anlattı. 

İŞÇİLER TEPKİ KOYDU

Ülker Topkapı Çikolata Fabrikası’nda aylar önce işten çıkartılan 8 işçinin ÖZ GIDA Sendikası’ndan ayrılarak DİSK’e geçmeleri ve fabrika önünde 54 gündür eylem yapmalarına işçiler tepki gösterdi. Ülker’de çalışan yüzlerce işçi fabrika önünde toplanarak, ÖZ GIDA Sendikası’nın işçi haklarını savunduğunu ve kendilerini mağdur etmediklerini ifade etti. Hak-İş’e bağlı ÖZ GIDA-İŞ Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Sadi Yılmaz yaptığı açıklamada, işten çıkartılan 8 işçinin sendikal nedenlerle değil, iş politikalarına uymayan davranış ve tutumlarından dolayı işten çıkarıldıklarını iddia etti. 

‘SİYASİ BİR TEZGAH KURULUYOR’

ÖZ GIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, tüm kamuoyunun önünde işçiler üzerinden çirkin bir oyun oynandığını belirterek, “Ülker’de amacı sendikacılık ve işçi hakkı olmayan siyasi bir tezgâh kurulmaya çalışılıyor. ÖZ GIDA-İŞ Sendikası olarak işçiler üzerine kurulan bu siyasi tezgâhın farkındayız. Kim siyaset yapmak istiyorsa işçileri ve öğrencileri kullanmaya kalkışmasın” diye konuştu. 
#HAK-İŞ
#ÖZ GIDA-İŞ
#sendika
9 yıl önce