|

İstanbul finans merkezi olmaya layık

Devlet kurumlarının uluslararası yatırımlar için doğru adım attığını belirten Frankfurt Finans Merkezi Başkanı Vath, ''İstanbul, finans merkezi olmak için her şeye sahip'' dedi. Vath, Almanya''daki Türk nüfusun sermayesinin Türkiye''ye yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

.
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:26 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul finans merkezi olmaya layık
İstanbul finans merkezi olmaya layık

Frankfurt Finans Merkezi Başkanı Hubertus Vath, Türkiye''deki kurumların uluslararası yatırım için tüm doğru adımları attığını kaydederek, İstanbul''un finans merkezi olması için her şeye sahip olduğunu söyledi. Bu hedef için ihtiyaç olan şeylerin insan gücü, altyapı, istikrarlı bir yasal çevre, sermaye ve yüksek üretim olduğunu belirten Vath, ''Bunlar finans merkezlerinin mal varlığıdır. Bence İstanbul''un her şeyi yerli yerinde ve bu yönde gelişim başladı. Tabii bu bir maraton olacak kısa bir sprint değil'' diye konuştu.

KALKINMANIN YENİ AŞAMASI FİNANS

İstanbul Finans Zirvesi''nde konuşan Vath, Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk hükümeti ve kurumlarının ekonomiye dair tüm doğru adımları attığını belirten Vath, siyasi istikrarın önemine vurgu yaparak, ''Piyasalarda güven yeniden inşa edildi. Piyasalar Türkiye''de olan biten üzerine oldukça hassas. Ama geçmişteki gibi devam ederse bu zorlu yolu aşacak'' dedi. Türkiye''nin hızla büyüyen şirketlere ihtiyacı olduğunu dile getiren Hubertus Vath, Türk kalkınmasının yeni aşamasının finans olduğunu söyledi.

GURBETÇİ SERMAYESİ TÜRKİYE''YE ÇEKİLMELİ

Frankfurt Finans Merkezi Başkanı Vath, Almanya''daki Türk nüfusa da atıfta bulunarak, ''Türklerin Alman ekonomisine büyük katkısı oldu. Başarılı istihdam yaratan birçok şirket var. Türkiye''nin yapması gereken iki finans merkezi (Frankfurt ve İstanbul) arasındaki bağları kurmaktır. Almanya''daki Türk nüfusunun sermayesinin finansal manada Türkiye''ye yönlendirilmesi lazım'' dedi.

Küresel finansın yeni kalbi

''Yenilikçi Finans'' ana temasıyla 15-16 Eylül tarihlerinde düzenlenen 5. İstanbul Finans Zirvesi''nde (IFS) iki gün boyunca çeşitli fikirler paylaşıldı. ''Yenilikçi Finans'' temasının işlendiği, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek''in katıldığı zirvede, yerli ve yabancı finans piyasalarının önde gelen temsilcileri çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Zirvenin bu yılki konuşmacıları arasında Gelişen Pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri''nden biri olarak seçilen İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer de yer aldı.


10 yıl önce