|

İstihdam için 24 çok geç

Genç MÜSİAD'ın çiçeği burnunda başkanı Yavuz Fettahoğlu yeni projeler için kolları sıvadı. Sürekli staj projesi başlatacaklarını açıklayan Fettahoğlu, "İstihdam için '24 çok geç', yüksek öğrenim ne zaman başlıyorsa MÜSİAD üyesi şirketlerde staj imkanı sağlayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 19:34 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

14 Mart'ta göreve başlayan Genç Müsiad'ın çiçeği burnunda başkanı Yavuz Fettahoğlu yeni projeler için kolları sıvadı. Türkiye'nin 2013 yılı ihracat hedefinde Müsiad'ın önemli bir misyon üstlendiğini belirten Fettahoğlu Genç Müsiad olarak genç istihdama yönelik çalışmalar yürüteceklerini anlattı. Türkiye'deki genç işsizlik oranının yüzde 19 olduğunu kaydeden Fettahoğlu “Genç işsizliğin çözümüne yönelik sürekli staj projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üniversite öğrencilerinin zorunlu staj dönemleri oluyor. Fakat stajların süresi bir veya iki ay oluyor. Bu süreler yeterli değil” dedi.



GENÇLER TECRÜBESİZ


“İstihdam için 24 çok geç” projesini hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Fettahoğlu projenin detaylarını anlattı “ İstihdam için “24 çok geç “ diyoruz ve yükseköğrenim hayatı ne zaman başlıyorsa onun ilk ayından itibaren gençleri Müsiad üyesi şirketlerde staj yaptırarak iş hayatına erkenden adım atmalarını sağlayacağız” İstihdamın en büyük sorunu gençlerin tecrübesizliği olduğunun altını çizen Fettahoğlu “İstanbul'daki şirketlerin yüzde yirmisi personel ihtiyacı duyuyor. Fakat yeterli tecrübeye sahip gençler olmadığı için bu şirketlere yerleşemiyorlar” diye konuştu.



YANLIŞ YÖNLENDİRME


“İşsizlik yoktur keşfedilmemiş insan vardır” diye Fettahoğlu, gençlerde büyük bir potansiyel olduğunu fakat eğitim döneminde yanlış yönlendirildiklerini söyledi.


#Yavuz Fettahoğlu
#müsiad
#Nail Olpak
9 yıl önce