|

İstihdama özel teşvik kapıda

Kalkınma Bakanlığı'nın bölgesel gelişme stratejisi ile işsizlik azaltılacak. Bu kapsamda, düşük gelirli bölgelerde istihdam yoğun sektörlere özel teşvik oranları planlandı. Gelişmiş bölgelerden düşük gelirli bölgelere taşınacak özellikle emek yoğun işletmeler, kapsamlı teşviklerden yararlandırılacak. Turizmde kamu desteği sağlanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 الإثنين
Güncelleme: 18:57 - 29/03/2015 الأحد
Yeni Şafak

Düşük gelirli bölgelerde istihdam yoğun sektörlere özel teşvik oranları uygulanacak. Gelişmiş bölgelerden düşük gelirli bölgelere taşınacak özellikle emek yoğun işletmeler kapsamlı teşviklerden yararlandırılacak. Kalkınma Bakanlığının koordinasyonunda hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda devlet desteklerinin ulusal kalkınma yanında bölgesel gelişme hedefine de hizmet etmesine yönelik tedbirler alınacak.



DESTEKLEME MERKEZİ


Bu kapsamda, bölgelerin niteliklerini gözeten farklılaştırılmış destekleme mekanizmaları tanımlanacak. Kalkınma ajansları, merkezi kurum ve kuruluşların uygulayacakları ulusal ve uluslararası programlarda bölge düzeyinde koordinatörlük işlevi görecek, destek uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi yapılarak mükerrerlikler önlenecek.



BELİRLİ MİKTAR ÖDENEK


Bölgesel gelişme açısından özel tedbirler alınmasını gerektiren alanlardaki müdahalelerin ve bölge kalkınma idarelerince eylem planları kapsamında uygulanan bölgesel gelişme projelerinin (GAP, DAP, DOKAP ve KOP) finansmanı için belirli miktarda yatırım ödeneği ayrılabilecek. Bölgesel gelişme


projeleri, bölge planlar, kalkınma ajanslarının destek programları ve bölgesel gelişmeye dair diğer programlar gözetilecek.



Emek yoğun işletmelere öncelik var


Gelişmiş bölgelerden düşük gelirli bölgelere taşınacak, özellikle emek yoğun işletmeler kapsamlı teşviklerden yararlandırılacak. Turizm konusunda düşük gelirli bölgelerde özel teşvik uygulamaları yapılacak ve kamu destekleri sağlanacak. Başta termal turizm olmak üzere turizmi çeşitlendirici yatırımlara özel teşvik tedbirleri uygulanacak. Sosyal girişimcilik geliştirilerek bölgesel gelişmede etkili olarak kullanımı için gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılacak ve destek mekanizmaları geliştirilecek.




#Kalkınma Bakanlığı
#istihdam
#üretim
٪d سنوات قبل