|

Kaçak kullanımı bazı yerlerde yüzde 95

.
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:54 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kaçak kullanımı bazı yerlerde yüzde 95
Kaçak kullanımı bazı yerlerde yüzde 95

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikte kayıp-kaçak oranlarına dikkat çekerek, ''İlçe ismi vermeden söyleyeyim, 100 birimlik elektriğin 95 biriminin kaçak olarak kullanıldığı yerler var'' dedi. Yıldız, Venezuela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi ile Bakanlıkta görüşen Yıldız, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ÖDEMEYENE ELEKTRİK YOK

Mardin''deki elektrik kesintileri konusundaki sorular üzerine Yıldız, faturasını şu veye bu şekilde ödeyemeyenlerin elektriklerinin kesildiğini, giden hatlar üzerinden kaçak elektrik kullanımına da müsaade edilmediğini söyledi.

TARIMA KOLAYLIK

İyi niyetli protestolardan daha ileri giden bazı eylemler olduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti: ''Oradaki kardeşlerimizin, sulama birliklerinin, çiftçilerin dağıtım şirketine bir ödeme takvimi teklifinde bulunmaları halinde sonuna kadar bu teklif değerlendirilecektir. Özellikle tarımsal desteklerle alakalı bloke edilen destek üzerinden elektrik faturalarının talep edilmesi belki de yeni bir Bakanlar Kurulu kararıyla beraber otomatikman tahsile dönüşebilir. Çiftçimizin, ''tarımsal destekten ödemek istiyorum'' diye bir satır yazı vermesi halinde elektriği açılacak. Çok miktarda abone var. Bize bir cümle yazmaları yeterli. Tarımsal desteklerin otomatikman elektrik faturalarının ödenmesi şeklinde bir Bakanlar Kurulu kararı da çıkartabiliriz.''

K.IRAK''TAN SEVKİYAT 8,8 MİLYON VARİL

Bakan Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünün sevkiyatında Ceyhan''da 12. tankerin yüklendiğini, toplam sevk edilen petrol miktarının 8.8 milyon varile ulaştığını söyledi.

Bakan Yıldız, abonelerden bir tüketim taahhüdü alınması gibi çalışmanın olup olmadığı yönündeki soruya, ''Gündemimizde ön fatura çıkartıp vatandaşa göndermek gibi bir çalışma yok'' cevabını verdi.


10 yıl önce