|

'Kamu bankaları eski fiyattan arsa istiyor'

TOKİ'nin kamu bankaları ile yaptığı görüşmelerde fiyat aşamasına gelindi. TOKİ Başkanı Bayraktar, 'Bankalar çok uyanık. 'Arsaların rant yaptı, eski fiyattan arsa ver' diyorlar' dedi

Aa
00:00 - 17/02/2008 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 17/02/2008 Pazar
Yeni Şafak
'Kamu bankaları eski fiyattan arsa istiyor'
'Kamu bankaları eski fiyattan arsa istiyor'

Kamu sermayeli bankaların İstanbul'a taşınması konusunda, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile bankalar arasındaki görüşmelerde fiyat aşamasına gelindi. Bankalar, taşınma söylentilerinin çıkmasından sonra, arsa fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, eski fiyatlarla arsa satılmasını istiyor.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ziraat Bankası'nın 40 bin, Vakıfbank ve Halkbank'ın da 37 bin 500'er metrekare yer istediklerini bildirdi. Arsanın metrekare bedelinin belirlenmesi konusunda, hem kendilerinin, hem de bankaların ayrı ayrı ekspertiz yaptırdığını anlatan Bayraktar, şu aşamada, fiyat pazarlıklarının sürdüğünü ve 15 gün içinde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Merkez Bankası'nın, henüz kendilerinden bir talepte bulunmadığını açıklayan Bayraktar, talep gelmesi halinde, bunun da karşılanabileceğini bildirdi.

BANKALAR ÇOK UYANIK

Bankalarla yürütülen fiyat pazarlığı konusunda, arsaların eski ve yeni fiyatlarının tartışma konusu olduğunu kaydeden Bayraktar, şöyle devam etti: "Bankalar çok uyanık. (Bankaların taşınması işi çıkınca, senin arsaların rant yaptı, bu primden bize de pay ver ya da sen bize eski fiyattan sat) diyorlar. Ben de diyorum ki, istediğiniz arsaların yarısını alın, kalanını da ben satarak para kazanayım." TOKİ Başkanı Bayraktar, bankaların taşınması ile Ankara'da konut fazlasının ortaya çıkacağı, kiraların düşeceği yolundaki beklentilerin doğru olmadığını ifade etti.


Kanadı olan varsa uçsun

TOKİ Başkanı Bayraktar, geçen hafta gerçekleştirilen, Seyrantepe Ticaret Merkezi İhalesiyle ilgili olarak, en yüksek teklifi veren firmayla, ikinci sıradaki firmanın arasındaki büyük farka dikkat çekilmesi üzerine de, "Kanadı varsa uçsun, burada bizim için önemli olan bize vereceği gelir payı, ne kadar yüksek oran verirse o kadar iyi, biz ona bakarız" dedi.


16 yıl önce