|

Kümelenmeye 25 milyon TL ödenek

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 21/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:26 - 21/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kümelenmeye 25  milyon TL ödenek
Kümelenmeye 25 milyon TL ödenek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bakanlığın yeni kimliğiyle ülke sanayinin rekabet gücünü artırmak, bilimsel tabanlı, üniversite-sanayi işbirliğine dayanan ve Türkiye Sanayi Stratejisi çerçevesinde yürütülen çalışmaları destekleme kararlılığı doğrultusunda yeni bir uygulama daha başlatacağını söyleyerek, 'Bakanlığımızda bugünlerde kümelenmeyle ilgili yeni bir program çalışması yürütülmektedir' dedi.

DOĞU-BATI ELELE VERECEK

Tüm çalışmalarla birlikte firmalara 'bir araya gelin, birlikte hareket etme kültürünü geliştirin ve en iyi şartlarda rekabet edin' diyeceklerini söyleyen Ergün, 'Kümelenmelerle firmalarımızın uluslararası piyasalarda da etkin bir şekilde rekabet edebilmelerini amaçlıyoruz. Yani Mardin'deki bir firma ile Edirne'deki bir firma işbirliği yapabilecek, el ele çalışabilecekler' değerlendirmesi yaptı.

2012'DE 6 MİLYON TL

Ergün, 'Mekânsal beraberlikten değil, gerçek bir işbirliğinden söz ediyoruz' dedi. Ergün, kümelerin; şeffaf kriterlere uygun şekilde belli dönemlerde yapılması planlanan yarışmalar sonucu desteğe hak kazanacağını söyledi. Ergün, programa 6 milyon TL'si 2012'dekullanılmak üzere sonraki yıllarda toplam 25 milyon TL ödenek verileceğini, gerektiğinde ödeneğin artırılabileceğini kaydetti.





12 yıl önce