|

Mega projelerle Türkiye’nin çehresi değişiyor

Kanal İstanbul, Marmaray, İstanbul’a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin de aralarında bulunduğu mega projeler Türkiye’nin çehresini değiştiriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 20:27 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Kanal İstanbul, Marmaray, İstanbul’a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin aralarında bulunduğu mega projelerle Türkiye’nin çehresi değişiyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, son 13 yılda gerçekleştirdiği 260 milyar liranın üzerinde yatırımla aralarında Marmaray, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) gibi büyük projeleri hayata geçirdi, İstanbul’a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü),  İstanbul-İzmir Otoyolu, Kars-Bakü-Tiflis demiryolu hattı, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin de yapımına başladı. 


3. KÖPRÜ YIL SONU TAMAM

İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi, Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu Hattı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü), İstanbul-İzmir Otoyolu projelerinin bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Gelecek yıl ise Avrasya Tüneli tamamlanacak. Kanal İstanbul Projesine yönelik ise ilgili tarafların katılımıyla çalışmalara başlandı. Şartname yazım aşamasına geldi.


Karayolunda 72 büyük yatırım

Karayollarında bu yıl, aralarında Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi projelerin de yer aldığı 9,5 milyar lira yatırım bedelli 72 büyük proje tamamlanarak hizmete alınacak.


Demiryoluna 2015'te 9 milyar TL

Demiryollarında, bu yıl yatırım tutarı 9 milyar TL. Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul yüksek  trenle birbirine bağlandı. Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu Hattı’nın ise yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.


Yerli uydu 2019'da uzayda

Türkiye’nin ilk yerli uydusu Türksat 6A ile ilgili çalışmalar başladI. Yüzde 25’i yerli olmak kaydıyla da Türksat 5A uydusunun üretimi için çalışmalar ise devam ediyor

#yerli uydu
#demiryolu
#karayolu
#marmaray
#istanbul proje
9 yıl önce