|

Nene Hatun hızır gibi yetişecek

.
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:33 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Nene Hatun hızır gibi yetişecek
Nene Hatun hızır gibi yetişecek

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için Yalova Altınova Tersaneler bölgesindeki Sefine Tersanesinde üretilen ve Türkiyede ilk olma özelliği taşıyan, ''Acil Durum Müdahale Gemisi'' Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan''ın da katıldığı törenle denize indirdi.

BAKAN ELVAN KATILDI

Yalova Altınova Tersaneler Bölgesindeki Sefine Tersanesinde inşa edilen ve ülke için bir ilk olma özelliğini taşıyan ''Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi'' Türk denizlerinde gemi kurtarma, çeki, yangın söndürme, kazazede barındırma, helikopter hizmetleri, deniz kirliliği analizi, denizden yaş ve yakıt toplama gibi birçok olaya müdahale edebilecek. Geminin denize indirilişi nedeniyle tören düzenlendi. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve çok sayıda yetkili katıldı.

NENE HATUN KURDELE KESİLEREK SUYA İNDİRİLDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yalova''da inşa edilen Nene Hatun adlı ''acil durum müdahale gemisi''nin proje bedelinin 31 milyon 140 bin avro olduğunu belirterek, bu deniz aracının daha önce yaptırdıkları projelerle Türk tersanelerine can suyu kattığını söyledi.

87,80 metre uzunluğunda 19,50 metre genişliğindeki gemi 8,70 metre yüksekliğinde. Bin 800 ton çelik ağırlığına sahip Nene Hatun gemisi kurdele kesilerek suya indirildi.

10 yıl önce