|

Neoplan sadece Türkiye'de üretilecek

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:22 - 25/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Otobüs markası NEOPLAN, tercihini Türkiye'den yana kullanarak, üretimin tümünü tesislerinde yapıyor.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl, Ar-Ge faaliyetleri için doğrudan destek rakamının 1,5 milyar liranın üzerinde olduğunu belirterek, “NEOPLAN'ın üretimi için Türkiye'nin tercih edilmesi şüphesiz ülkemize duyulan güvenin bir göstergesidir. Bugüne kadar Türkiye'ye güvenen hiç kimse yanılmadı” dedi. Işık, MAN'ın Almanya dışındaki ilk üretim tesisini Türkiye'de açtığını hatırlattı.



YILDA BİN 500 OTOBÜS


Işık, MAN'ın Yeni NEOPLAN Üretim Üssü'nün açılış törenindeki konuşmasında, MAN Türkiye'nin, son 15 yılda cirosunu 309 kat, son 10 yılda ise ihracatını 9 kat artırdığını belirterek şunları kaydetti: “Bu, MAN'ın Türkiye'deki somut başarısının göstergesi. Bugün gelinen noktada MAN Türkiye, Ankara Akyurt'ta 317 bin metrekare alanda bin 800 çalışanı ile her yıl yaklaşık bin 500 otobüs üretmektedir. Bundan sonra MAN Otobüs Grubunun Cityliner ve Jetliner ile yeni tasarım Skyliner otobüsleri, sadece bu tesiste üretilecek.”



ADI: 'PRENSES'


MAN Türkiye AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz da otobüs markası NEOPLAN'ın tüm üretiminin Türkiye'ye kaydırıldığını söyledi. Yavuz, “NEOPLAN'ı Türkiye'ye taşıma projesine 'Prenses' ismini koyduk. Narin, güzel, önemli ve bir o kadar da kaprisli ve zor ancak bizler Prenses'i verdiği yorgunluktan çok, bıraktığı başarı hazzı ve mutluluğuyla hatırlayacağız” dedi.



#Neoplan
#otobüs
#MAN Türkiye
9 yıl önce