|

Paranın başkenti İstanbul olacak

İTO, İstanbul’un küresel düzeyde ticaret ve yatırım merkezi olması için çalışacak.Hazırladığı küresel ölçekli ve yedi ayaklı yeni vizyon ile dünya kaynaklarının ana hattını İstanbul’a bağlayacaklarını söyleyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Küresel ölçekli bir adım atıyor ve ‘Paranın Başkenti İstanbul’ diyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:53 - 27/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “İTO 2015 Küresel Vizyonu/Paranın Başkenti İstanbul” projesinin tanıtımında, 7 ana proje belirlediklerini ve “2015 Küresel Vizyon Çalışması” adı altında topladıklarını kaydetti. Dünyadan İstanbul’a ve İstanbul’dan Türkiye’ye akan katma değerin ve zenginliğin artırılmasını hedeflediklerini aktaran Çağlar, çalışmanın 7 tepeli İstanbul’dan hareketle, 7 ana ayaktan oluştuğunu, projelerin her birinin ayrı bir kimliği, logosu olduğunu anlattı.

PARA İSTANBUL’A YAKIŞIYOR

Projelerin üzerinde titizlikle çalıştıklarını ve 356 bin üyeden güç aldıklarını söyleyen Çağlar, “Para, devletler için gücün ve milletler için itibarın en önemli sembolüdür. Ve hiç şüphe yok ki İstanbul, dünyada bu itibarın ve gücün en çok yakıştığı şehirdir’’ dedi. Çağlar, bu çerçevede, İstanbul için ‘yedi proje’ ürettiklerinin altını çizdi. 

İŞ DÜNYASI BULUŞACAK

Projelerden ilkinin İstanbul Ticaret Şehirleri Platformu olduğu bilgisini veren Çağlar, 20 hedef şehrin ticaret odalarını bir araya getirdikleri ortak bir platform oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı. 3,5 milyon iş adamını, 356 bini aşkın üyeleriyle bir araya getireceklerini vurgulayan Çağlar, “Ticaret Odaları Zirvesi organizasyonuyla alım, ihale, ticari veri ve tecrübelerin paylaşılabileceği Ticaret Odaları Ortak internet sitesini kuracağız” açıklamasında bulundu.  

FUAR KAPASİTESİ ARTACAK

İTO Başkanı Çağlar, ikinci projelerinin “İstanbul Yatırım Şehri” başlığını taşıdığını belirterek, İstanbul’da yatırımı teşvik edecek çalışmalar yapacaklarını söyledi. Üçüncü proje olarak da “Fuar ve Kongre Şehri İstanbul” konseptini benimsediklerini vurgulayan Çağlar, İDTM’nin 250 bin metrekareye çıkarmak olduğunu belirtti. Çağlar, Avrupa ve Rusya ile Ortadoğu, Uzakdoğu ve Afrika gibi bölgelerle serbest ticaret anlaşması yapılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Projelere sınırsız bütçe

İTO Başkanı Çağlar, Paranın Başkenti İstanbul ile birlikte yakın zamanda hazırladıkları 2015, 2016, 2017 ile ilgili projeleri olduğunu, ileri tarihlerde bunları da açıklayacaklarını söyledi. 7 ayaklı projenin bütçesine yönelik bir soru üzerine Çağlar, bütçe konusunda kendilerini sınırlamadıklarını belirterek, “Bu projenin nasıl bir bütçeye ihtiyacı varsa, o bütçenin tamamını bu projelere harcamaya hazırız” dedi. 

SHOPPİNG FEST ALGISI

Küresel Vizyon Projeleri’nden birinin “İstanbul Shopping Fest”in (ISF) oluşturduğunu vurgulayan Çağlar, seçilen hedef kitlelerde ISF döneminin içinde, ‘İstanbul’a gitmek için en ideal zaman’ algısını dünyada yaygınlaştıracaklarını ifade etti. 
#İTO
#İbrahim Çağlar
#İDTM
9 yıl önce