|

Şeflerden gençlere ustalık dersi

Yiyecek, içecek, mutfak ve otel ekipmanları, masa üstü takımı, kahve, pastacılık, fırıncılık, gıda ve ekipmanları gibi alanlardan geniş bir katılımcı profilinin yer aldığı Sirha İstanbul Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Fuarda Türk pasta şefleri genç yeteneklere ustalık dersi verdi...

Yeni Şafak
12:05 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 10:09 - 28/11/2014 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Kongre Merkezi'nde ünlü şeflerin ulusal ve uluslararası gastronomiyi tanıttığı fuara, yurt içi ve komşu ülkelerden 10 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.  


Fuar kapsamında Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen pastacılık yarışmasında, 4 Türk pasta şefi, genç yeteneklere ziyaretçiler önünde ustalık dersi verdi.


Şefler İçin Eşsiz Bir Buluşma: Bocuse d’ Or Battle

28 Kasım Cuma günü Bocuse d’Or Battle büyük prömiyerinde dünyanın en yetenekli aşçılarını ağırlıyor. Takımlar fikir alışverişinde bulunarak ve birbirlerinin yaratıcılıklarını teşvik ederek tipik bir Türk yemeğini yeniden icat edecekler. Mehmet Gürs, Rudolf Van Nunen, Fabio Brambilla gibi ünlü şefler Bocuse d’Or Battle’ın jüri koltuğunda oturuyor.


Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş Yöresel Lezzetleri Sirha’da sergileniyor

Türkiye’de en eski ve devlet kuruluşu olmayan gastronomi derneği konumundaki Mutfak Dostları Derneği ile uzun süredir Anadolu’da ortaya çıkmış nadir tatları araştırmakta olan Metro Toptancı Market, Sirha İstanbul 2014 kapsamında, bu ülkede daha önce kimsenin girişmediği Anadolu’nun Lezzet Envanteri adlı bir gastronomi ve kültür etkinliği düzenlemek için birlikte çalışıyorlar. 3 gün boyunca devam edilecek bu etkinlikte, Türkiye coğrafi markasını taşıma belgesi bulunan gastronomi ürünlerinin yanı sıra bu listede yer alma potansiyeli bulunan ve birçoğu unutulmaya yüz tutmuş diğer bazı ürünler sergileniyor


Fuarın bu bölümünde, Kuntra Üzümü, Karalahna Üzümü, Foça Karası Üzümü, Çavuş Üzümü, Hırsız Çalmaz Kavunu, Divle Obruk Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, İzmir Tulumu, Kargı Tulumu, Kars Eski Kaşarı, Türkmen Saçak Peyniri, Van Otlu Peyniri, Kastamonu Pastırması, Çamlıhemşin Karakovan Balı, Yanık Yoğurt, Bileki Ekmeği, Erkence Sızman Zeytinyağı, Hurma Zeytin, Peksimet, Sakızlı Tarhana, Bastırık, Çam Sakızı, Kuru Kaymak, Pancar Pekmezi, Tunceli Sarımsağı ve Türk Çayı gibi Anadolu'ya has ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.  

#Sirha İstanbul Fuarı
#İstanbul Kongre Merkezi
#Mutfak Dostları Derneği
#Anadolu yemekleri
9 yıl önce