|

Turkcell’de temettü günü

Turkcell’de ana hissedarlar Genel Kurul'a temsilci göndereceklerini açıkladı. Bunun üzerine, Turkcell’in piyasa değeri, temettü beklentisiyle 1,7 milyar lira yükseldi. Kurul’un, toplamaması durumunda durumunda ise son sözü SPK söyleyecek.

Yeni Şafak
04:00 - 26/03/2015 الخميس
Güncelleme: 19:19 - 25/03/2015 الأربعاء
Yeni Şafak

Turkcell'de son aylarda öne çıkan genel kurulun toplanma sorunu ve hisse devri gibi konulardaki bilmece çözülüyor. Turkcell'in ana hissedarı olan Turkcell Holding'in ortaklarının bugünkü genel kurula temsilci gönderilmesi konusunda anlaşma sağladığını bildirdi. Kaynaklar, olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı sürece Turkcell Holding'in genel kurulda temsil edileceğini belirtti. Ayrıca, 3 milyar 925 milyon lira tutarında temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştıklarını bildirildi. Açıklamanın ardından güne yüzde 5 yükselişle 13,65 liradan başlayan Turkcell hisseleri, şirketin bir diğer ortağı olan AlfaGroup tarafından yapılan açıklama ile en yüksek 13,85 liraya kadar çıktı ve seansı yüzde 5,76 artışla 13,75 liradan tamamladı.



HİSSELER GRUP ŞİRKETİNE


Diğer yandan, Turkcell'in ana hissedarlarından TeliaSonera, Sonera Holding BV üzerinden yüzde 47.09 paya sahip olduğu Turkcell Holding'deki hisselerini tamamını diğer bir TeliaSonera şirketi olan TeliaSonera Finland Oyj'ye devrettiğini duyurdu. KAP'ta yer alan açıklamaya göre, hisse devri sonucu TeliaSonera Finland Oyj, Turkcell'in yüzde 24.02 oranında dolaylı hissedarı oldu. TeliaSonera sözcüsü, Turkcell Holding'deki hisselerin grubun Finlandiya merkezli şirketine devredilmesinin “sahiplik yapısını basitleştirmek ve vergilendirme nedeniyle” yapıldığını belirtti.



PİYASA DEĞERİ ARTTI


Temettü dağıtımına ilişkin açıklamasının ardından borsada özellikle Turkcell hisseleriyle ilgili hareketlilik yaşandı. Turkcell'in toplam piyasa değeri temettü açıklamalarının ardından cari fiyatlarla önceki kapanışa göre 1 milyar 650 milyon lira artarak 30 milyar 250 milyon liraya yükseldi.



Turkcell'e yeni Genel Müdür


Süreya Ciliv'den boşalan Turkcell Genel Müdürlük koltuğuna dün asaleten Kaan Terzioğlu atandı. Boğaziçi Üniversitesi mezunu Terzioğlu, kariyerine İstanbul'da Arthur Andersen and Company'de denetçi ve finansal danışman olarak başlayan Terzioğlu, Aksigorta, Teknosa, Akbank gibi Sabancı Grubu şirketlerinde çalıştı. Terzioğlu, 3 Nisan 2012 tarihinde bu yana Akbank Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor.



Yüzde 51'in temsil edilmesi gerekiyor


Turkcell'in yüzde 51'ine sahip olan Turkcell Holding'te payı bulunan Alfa ve Çukurova Grubu arasında dolaylı Turkcell pay sahipliği ile ilgili yıllardır devam eden uzlaşmazlıkla yapılamıyor. Turkcell Holding'in temsilci seçerek genel kurula gönderememesi son 5 yıldır genel kurul için yeterli çoğunluğun sağlanamamasına neden oldu. Genel kurulun yapılabilmesi için ana hissedarlarının yüzde 51'inin temsil ediliyor olabilmesi gerekiyor.







#Turkcell
#telefon
#Kaan Terzioğlu
٪d سنوات قبل