|

Turkcell''den sağlıklı adım

Turkcell''in kronik hastalıklarla mücadele için geliştirdiği mobil sağlık inovasyonu ''SağlıkMetre'', diyabet kontrolünde yüzde 41''e varan başarıya ulaştı. Proje grubunda yer alan hastalarda tedaviye uyum yüzde 25 oranında arttı.

.
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Turkcell''den sağlıklı adım
Turkcell''den sağlıklı adım

Turkcell''in kronik hastalıklarla mücadele için geliştirdiği mobil sağlık inovasyonu ''SağlıkMetre''nin, 100 diyabet hastası üzerinde test edilen sonuçlarına göre, diyabet kontrolünde yüzde 41''e varan başarı sağlandı. Turkcell''in, 2012 yılında geliştirdiği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) iş birliği ile denemelerine başlanan ''SağlıkMetre'' çözümünün, ilk etapta İÜ İstanbul Tıp Fakültesi''nde tedavi gören 100 diyabet hastasında test edilen araştırma sonuçları açıklandı. Toplantıda Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu ve İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan da hazır bulundu.

TOPLUMA FAYDALI İNOVASYON

Turkcell''in SağlıkMetre cihazı, kronik hastaların her yerde 7/24 doktor kontrolü altında tutulabilmesini sağlıyor. Turkcell Genel Müdürü Ciliv, SağlıkMetre''nin milyonlarca kronik hastanın hayatına dokunacak bir inovasyon olduğunu vurguladı. SağlıkMetre''nin gerek hastaların yaşam kalitesine olumlu etkisi, gerekse sosyal güvenlik sistemindeki yükü azaltma potansiyeli ve bakım ve diğer maliyetlerin düşürülmesi açısından ciddi katkılar sunduğuna işaret eden Ciliv, ''SağlıkMetre Turkcell için ilk basamaktı. Bundan sonra da Turkcell''in teknolojisi gerek sağlık gerekse sağlıklı yaşam alanlarında insanımıza fayda sağlamak için çalışmaya devam edecek'' dedi.

5 kronik hastalığa takip

Turkcell SağlıkMetre cihazı, hem insan sağlığını hem de yüksek maliyet ile sağlık ekonomisini tehdit eden 5 farklı kronik hastalığı (diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH), en son teknoloji ve maksimum kullanım kolaylığı ile takip edebilmeyi sağlıyor. Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen Turkcell SağlıkMetre, hastanın yaptığı ölçümleri tek bir tuşla doktoruna otomatik iletmesine imkan tanıyor ve hastaya ölçüm yapmasını hatırlatıyor.

10 yıl önce