|

TÜSİAD çıkışına iş dünyası destek verdi

TÜSİAD Başkan Yardımcılarından birinin MÜSİAD'a hakarete cüret ettiğini söyleyen MÜSİAD Başkanı Olpak, "Hazımsızlıklarını dışa vurmaya başladılar. 17 Aralık darbe girişimine biz karşı çıkarken, paralel devlet görmeyen TÜSİAD ne görüyordu da susuyordu?" diye sordu. İşadamı Mehmet Koca ise TÜSİAD’ı saygılı olmaya davet etti.

Yeni Şafak
04:00 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:11 - 26/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 23. Olağan Genel Kurulu önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yapıldı. MÜSAİD Genel Başkanı Nail Olpak'ın Genel Kurul'da TÜSİAD'ın açıklamalarına karşılık vermesi iş dünyası cephesinden de destek gördü.



Sözde demokrasi çığırtkanlığı


Konuşmasında, TÜSİAD Başkan Yardımcılarından birinin MÜSİAD'a hakarete cüret ettiğini söyleyen Olpak, "Söyleyeceklerim var" diyerek TÜSİAD'a karşılık verdi. TÜSİAD'ın sözde demokrasi çığırtkanlığı yaptığını, başörtüsü zulmünün yaşandığı yıllar dahil tüm demokrasi dışı eylemlere ses çıkartmadığına dikkat çeken Olpak, "Biz 27 Nisan e-muhtırasına karşı çıkarken, herhalde IMF reçeteleriyle meşguldünüz ki hiç sesiniz çıkmadı" dedi. Kaos'a kalkan 411 el' manşetleri atıldığı dönemlerde “Nerdeydiniz” diyen Olpak, "Genç kızlarımız ağızları kapatılıp, üniversite amfilerinden dışarı atılırken, üyeleriniz kibirle, 'iş yerimizde başörtülü çalıştırmayız' diyordu" dedi.



KURUMLARI ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR


TÜSİAD'ın amacının STK olmak olmadığını ifade eden Olpak “Amaçları tekellerini sürdürecek kurumlar inşa etmekmiş” dedi. Kendilerini hükümeti desteklemekten başka iş yapmamakla itham eden, TÜSİAD'ın bilmediği birçok şey olduğunun altını çizen Olpak, şöyle devam etti: “17 Aralık darbe girişimine iş aleminde tek başına MÜSİAD karşı çıkarken, paralel devlet göremeyen TÜSİAD ne görüyordu da susuyordu, çok merak ediyorum. Medya önünde Sayın Cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet aleyhinde kahramanlık yapanların, basına kapalı toplantılarda, nasıl methiye düzdüklerinin de, canlı şahidiyiz."



Orakçıoğlu: Daha dikkatli olunmalı


İş dünyası MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Orka Tekstil'in sahibi İşadamı Süleyman Orakçıoğlu hassas süreçteki söylemlerini düşünerek yapması gerektiğini belirtti. Politika dışında kalan sivil toplum kuruluşlarının politika bu kadar olmalarını doğru bulmadıklarını ifade eden Orakçıoğlu “Siyasetin kendi içindeki bu kadar olmamalarını ve politik söylemlerden uzak kalmaları doğru olur düşüncesindeyim. Herkes herşeye eşit mesafede olunmalı. Dün doğru olan bugün yanlış diyerek sunulmamalı” diye konuştu.



Mehmet Koca: Bari hizmete saygılı olun


Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı, Mehmet Koca “TÜSİAD saygılı ol” çağrısı yaptı. TÜSİAD'lı işadamlarının dünya görüşleri farklı olmakla beraber, aynı topraklarda yaşadıklarını unutmaması gerektiğini belirten Koca “Ülkemiz zor dönemden geçiyor. Uluslararası mekanizmalar yerli işbirlikçileri ile çalışıyorlar. Bu dönemde sermaye gruplarına görevler düşüyor” dedi. İktidarın 12 yıldır başarılı bir yönetim gösterdiğini belirten Koca. "TÜSİAD alışkanlıklardan vazgeçmeli. İşbirliği yapmasa da saygılı olmaları gerekiyor” diye konuştu.


#Nail Olpak
#TÜSİAD
#MÜSİAD
9 yıl önce