|

TÜSİAD üyeleri faiz gelirinden kazanıyor

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu'na ev sahipliği yapan Genel Başkanı Nail Olpak, TÜSİAD'a cevap verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 23:38 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Üyelerinin ve Türkiye'nin dünya da hakkettiği daha güzel yerlere gelebilmesi için etkin üretim, helal kazanç ve adil paylaşım için çalıştıklarını anlatan Nail Olpak, bu inançla Türkiye'nin yeni gücü olduklarını belirtti. Olpak, “MÜSİAD için kazanırken hukuki ve meşru olmak kadar, harcarken de hukuki ve meşru olmak önemli. Bilançolarındaki faaliyet dışı gelirleri, faaliyet gelirlerinden fazla olan, hırçın toprak sahibi sendromundaki TÜSİAD'dan farkımız bu” dedi.



ŞİMDİ CEVAP ZAMANI


25 yıldır MÜSİAD'ı görmezden gelmeye çalışanların hazımsızlıklarını dışa vurmaya başladığını aktaran Olpak, sakin ama vakur tavırlarını aleyhlerinde kullananların olduğunu kaydetti. Olpak, TÜSİAD başkan yardımcılarından birinin MÜSİAD'a hakarete cüret ettiğini ifade etti. Düzeltme isdetikleri halde bu taleplerinin yerine getirilmediğini belirten Olpak, şimdi cevap vermek istediğini dile getirdi.



AMACI EGEMENLİK KURMAK


“Biz seçilmiş iktidara karşı yayınlanan 27 Nisan e-muhtırasına anında karşı çıkarken herhalde IMF reçeteleriyle meşguldünüz ki hiç sesiniz çıkmadı” Açıklamasında bulunan Nail Olpak, “17 Aralık darbe girişimine iş aleminde tek başına MÜSİAD karşı çıkarken, paralel devlet göremeyen TÜSİAD ne görüyordu da susuyordu, çok merak ediyorum” dedi.


Olpak, MÜSİAD'ın, siyasetin iş alemi üzerinde egemenlik kurma çabalarına niçin karşı çıktıysa, iş aleminin de siyasetin egemenlik alanına tahakkümüne aynı şekildi karşı olduğunu ve karşı çıkmaya devam edeceğinin altını çizdi. Hükümetin yaptığı güzel işleri desteklemekten geri durmayacakları da kaydetti.



#müsiad
#tüsiad
#Nail Olpak
9 yıl önce