|

Yenilenebilir enerji için yabancı destek

IFC Direktörü Wiebke Schloemer, geçen yıl Türkiye’ye 1 milyar 53 milyon kaynak aktardıklarını söyledi. SchloemerTürkiye’deki yenilenebilir enerji projelerine destek sağlamak istediklerini ifade etti.

Yeni Şafak
04:00 - 13/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:46 - 12/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Özel sektörün geliştirilmesi yoksulluğun azaltılması amacıyla Dünya Bankası Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye'de yenilenebilir enerji projeleri için kolları sıvadı. IFC Doğu Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Altyapı Yatırımları Direktörü Wiebke Schloemer Türkiye'deki yenilenebilir enerji projelerine destek sağlamak istediklerini söyledi. Schloemer “Özellikle TEİAŞ'ın güneş yarışmasında kazanan projelere nasıl finans sağlayabiliriz buna bakıyoruz. Güneşi, rüzgarı ve hidroelektrik kaynaklarını desteklemek istiyoruz” dedi.Schloemer, yaptığı açıklamada, Uluslararası Finans Kurumunun, Türkiye'de özel sektöre finansman sağlayan tek küresel kurum olduğunu ifade etti.



TÜRKİYE'YE ÖZEL İLGİ


Geçen yıl Türkiye'ye 1 milyar 53 milyon dolar kaynak aktararak bir rekora imza attıklarını anlatan Schloemer, “Ondan önceki yılda ise 900 “Elektrik sektörü liberalleştikçe Türkiye daha çok yatırım alıyor, çünkü yatırımcı şeffaf bir piyasa istiyor. Son yıllarda elektrik sektöründe gözle görülen bir serbestleşme oldu. Biz de devletin yenilenebilir kaynakları destekleme planına pozitif bakıyoruz" dedi.



DÜNYA BANKASI ÇATISINDA BULUNUYOR


Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, Türkiye'de yaklaşık 50 yıldır özel sektörün kalkınmasını destekliyor. Türkiye,toplam yaklaşık 4,3 milyar dolarlık mevcut yatırım portföyü ile IFC'nin tüm küresel portföyü içerisinde en büyük ikinci ülke konumunda yer almaktadır.


#IFC
#Wiebke Schloemer
#enerji
9 yıl önce