|

SGK SSK hizmet dökümü TC Kimlik No ile sorgulama

SSK ve SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu) bünyesinde bulunan işlemler arasında TC Kimlik NO ile hizmet dökümü sorgulama ve prim sorgulama gibi bir çok işlem bulunuyor. SGK Prim Sorgulama ve TC Kimlik No ile Hizmet Dökümü Çıkarma İşlemleri Sayfamızda olacaktır.

Yeni Şafak
07:00 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:52 - 17/12/2014 Çarşamba
Diğer

İnternet üzerinden yapılabilen işlemler gün geçtikçe artıyor. TC Kimlik No ile SGK SSKhizmet dökümü sorgulama işlemi ile çalışanlara büyük kolaylık sağlanıyor. İsteyen çalışanlar internet üzerinden kolaylıkla hizmet dökümü bilgilerine ulaşabiliyor. SGK SSK bünyesinde yapılacak işlemlere dair detaylarahaberimizin içerisinde ulaşabilirsiniz.




PALYATİF BAKIM SGK KAPSAMINDA!

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerdeki palyatif bakım merkezlerinin masraflarının geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanlığı'na bağlı palyatif bakım konusunda tescil edilen yataklı hastanelerde kurulan palyatif bakım merkezlerinin masraflarının geri ödeme kapsamına dahil edildiğini bildirdi.

 

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımıyla "palyatif bakım"ın, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemlerle karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, tüm fiziksel, psiko-sosyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yollarıyla arttıran bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

 

İnternet sayesinde gelişen dünyamızda bu işlemler artık bir tık ötenizde. Sigortalı olarak bir işte çalışmaya başladıktan yaklaşık 1,5 ay sonra ssk sorgulama yani ssk hizmet dökümü alarak sigorta primlerinizi öğrenmeniz gerekmektedir. Malum bir çok işveren durumdan istifade edip deneme adı altında sigortasız olarak işçi çalıştırmakta ve çalışan kişinin sigorta primini ödememektedir.

 

Tüm hastaları, özellikle de kanser ve yaşlı hastaları yakından ilgilendiren palyatif bakım tedavisinin karşılanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını belirten Çelik "Sağlık Bakanlığı'na bağlı palyatif bakım konusunda tescil edilen yataklı hastanelerde kurulan palyatif bakım merkezlerinin masraflarını geri ödeme kapsamına dahil ettik. Bundan böyle Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca palyatif bakım ödemeleri düzenli olarak yapılacaktır" diye konuştu.

 
#SSK
#SGK
#Sosyal Güvenlik Kurumu
9 yıl önce