|

Her 5 saniyede o sayı artıyor

Almanya'da Türk hastalar için "Şeker hastalığında yeni tedavi metotları" konulu konferansta konuşan diyabet uzmanı başhekim Dr. Alexander Wiesmeth, "Dünya'daki şeker hastalarına her beş saniyede bir yenisi ekleniyor" dedi.

Yeni Şafak
13:10 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 10:09 - 22/05/2015 Cuma
DHA

Diyabetin günümüzün en önemli halk hastalıklarından biri olduğunu söyleyen Dr. Wiesmeth "2010 yılı verilerine göre dünyada 285 milyon olan diyabet hastası sayısının 2030'da 438 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu da 20-79 yaşları arası insanların yüzde 7,8'nin diyabet hastası olması demektir. Diyabetli artışının insanların beslenme alışkanlıklarını değiştirmelerine ve daha az hareket etmeye yönelmelerine bağlı olduğunu vurgulayan Dr. Wiesmeth, bu hastalıkla ilgili tıptaki en son yenilikleri anlattı.



KANSIZ VE İĞNESİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ

Çok aşırı kilolularda mide küçültme ameliyatlarının daha hala güncel olduğunu söyleyen Dr. Wiesmeth, "Bu cerrahi işlem ancak 140 kilo üzeri hastalar için düşünülebilir" dedi. Dr. Wiesmeth, konferansa katılanlara kansız ve iğnesiz şeker ölçümü cihazını tanıttı. Cihazın özellikle günde üç - dört kez kan şekerini ölçmek zorunda olanlar için ilginç olacağını vurgulayan Dr. Wiesmeth: "Şeker hastalarının artık bu dertten de kurtulacak. Kola takılan ve 14 günde bir değiştirilen mikroçip ve bunu tarayıp kan şekerini ölçen yeni alet sayesinde şeker hastaları artik iğnesiz ve kansız şeker ölçümü yapabilecek" dedi.


#şeker ölçümü
#diyabet
#şeker hastaları
9 yıl önce