|

Kayısının kabuğunu sakın soymayın!

Meyvelerden özellikle kayısı, erik ve diğer meyvelerin kabuklu tüketilmesi öneren Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci kanser hastalığında beslenme ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Yeni Şafak
14:46 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 11:46 - 22/05/2015 Cuma
IHA
Mut Kayısı Kültür Ve Sanat Festivali’ne Hazır
Mut Kayısı Kültür Ve Sanat Festivali’ne Hazır

Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci, sık sık kabız olan kanser hastalarının özellikle posalı gıdalara yönelmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Kabızlık durumunda bol posalı gıdalar, kuru bakliyat, çiğ sebze ve meyveler, kepekli gıdalar önerilir. Meyvelerden özellikle kayısı, erik ve diğer meyvelerin kabuklu tüketilmesi önerilir. Ağız içinde veya boğazda yara gelişmesi durumunda daha çok yoğurt, muhallebi, ılık çorba, püre haline getirilmiş sebze ve meyveler tüketilmeli. Tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden, aşırı sıcak ve soğuktan kaçınılmalıdır” dedi.

#kayısı
#kayısı kabuğu
#Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci
9 yıl önce