|

Ahlat'ta sel baskını

İha
00:00 - 20/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 10:05 - 20/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Ahlat'ta sel baskını
Ahlat'ta sel baskını

Bitlis'in Ahlat ilçesinde şiddetli yağmur birçok iş yeri ve evi sular altında bırakırken, kanalizasyon şebekesinin ise büyük bölümünün tahrip olduğu belirtildi.

Ahlat'ta gece başlayan ve yaklaşık 2 saat süren yağmur ilçede birçok yolu tahrip etti, menfezleri tıkadı, kanalizasyon şebekesi ise büyük zarar gördü. Gece adeta seferberlik ilan edilen Ahlat'ta, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu. Belediye, araç ve gereçleri yeterli gelmeyince ilçede bulunan özel iş makinelerini kiraladı, tüm belediye personelini göreve çağırdı. İlçede birçok işyeri ve evlerde büyük maddi zararlar meydana gelirken, Ahlat Belediye Başkanı

Abdulalim Mümtaz Çoban ile Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk gece zara gören yerlerde inceleme yaptı. Başkan Çoban, "Şu an bir doğal afet ile karşı karşıyayız. Bu da haklı olarak şehrimize çok ciddi derecede hasar verdi, alt yapımızdaki ciddi sorunlar ortaya çıkmış oldu. Ancak Allah a şükrediyoruz ki şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşamadık. Ciddi derecede de bina hasarları yaşamadığımız ortaya çıktı. Tüm ilçeyi Kaymakamımızla beraber dolaşarak hasarları yerinde tespit etmeye çalıştık. Belirlemelerimize göre hayvan telefi söz konusu, yanı sıra bazı yerlerde yollarımızda çökmeler başladı. Birçok yerde menfezlerin ciddi bir şekilde tıkanması nedeniyle bazı yerlerde yol iptali yoluna gittik. Kanalizasyondaki tıkanmalar bizi çok rahatsız ediyor. Şu anda kendi araçlarımızla tıkanan menfezlerimizin bir bölümünü açmaya çalışıyoruz. Yine kendi araçlarımız haricinde ilçede bulunan özel iş makinelerini de kiralayıp çalıştırıyoruz. Ancak görünen odur ki ilçedeki alpyapı tam bir facia. Fakat durum kontrol altında. Gerekli yerlerde tüm ekiplerimiz devrede yarın da Bayındırlık Müdürlüğü nden elemanlar gelip hasar tespiti yapacak Cenabı Hak başka bir sıkıntı vermesin" dedi.

Başkan A. Mümtaz Çoban, ayrıca yaklaşık 85 kişilik bir ekiple ilçenin tüm yerlerinde çalışma yürüttüklerini belirterek, "Ancak yeterli olmayan araç sayımız işlerimizi güçleştirmektedir. Altyapı sorunu da bir an önce el atılması gereken sorunların başında yer almaktadır. Özellikle dere yataklarının kapalı olması ve menfezlerin tıkalı olması ayrı bir önem arz etmektedir. İnşallah en yakın zamanda bu durumu çözeceğiz" diye konuştu.


15 yıl önce