|

Dünürler kavga etti, damat öldü

Cihan
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 11:30 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Dünürler kavga etti, damat öldü
Dünürler kavga etti, damat öldü

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde birlikte alkol aldığı dünürü ile gece yarısı damadının evine giden kişi, çıkan kavgada damadını bıçakla öldürürken, dünürünü ağır şekilde yaraladı. Damadının kardeşi tarafından baltayla yaralanan zanlı ise hastaneye kaldırıldı.




Alkol, Bursa'da bir yuvanın daha dağılmasına neden oldu. Çiftehavuzlar Mahallesi Şehit Teğmen Saim Tuna Sokak'ta gece saat 00. 45 sıralarında meydana geldi. İşçi emeklisi olduğu öğrenilen Cemil Toprak (58), dünürü Hasan Çanak (54) ile birlikte bir restorantta geç saatlere kadar alkol aldı. Alkolün etkisiyle ayakta durmakta güçlük çeken Toprak, dünürüyle birlikte damadı Mustafa Çanak'ın (26) evine gitti. Çanak'ın eşi Emel Çanak, aşırı derecede alkollü oldukları gözlenen babası Cemil Toprak ve kayınpederi Hasan Çanak'a kahve yaptı. Bu sırada içeriden gelen yüksek sesli konuşmalar üzerine yatak odasında uyuyan Mustafa Çanak içeriye gelerek kayınpederi yükses sesle konuşan Toprak'la tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönmesiyle birlikte Toprak, belinden çıkardığı ekmek bıçağı ile damadı Mustafa Çanak'ı boğazından, dünürü Hasan Çanak'ı da göğüs altından bıçakladı. Gürültü üzerine üst katta otutar Mustafa Çanak'ın kardeşi Mesut Çanak da aşağı kata inerek Cemil Toprak'ı baltayla yaraladı. Kavgada şah damarından yaralanan ve olayın ardından evin yakınındaki özel polikliniğe kaldırılan Mustafa Çanak hayatını kaybederken ağır yaranan Hasan Çanak Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Belirtilen adreste bıçakla yaralama olduğu ihbarını alan polis ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlı Cemil Toprak polis kontrolünde Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaya karıyşan Mesut Çanak da polis tarafnıdang özaltına alındı. Çanak, "Abim ve babamı kanlar içinde görünce baltanın arka tarafıyla vurdum, bıçak kullanmadım" dedi. Ağzı, burnu kanlar içinde kalan zanlı polislere verdiği ilk ifadesinde 'Bana tuzak kurdular, kazma ve sopalarla saldırdılar" diye konuştu.

Hastanede ameliyata alındıktan sonra polise konuşan Hasan Çanak; "Dünürümle alkol aldıktan sonra oğlumun evine gittik. Gelinim bize kahve yaptı. Bu sırada dünürüm yüksek sesle küfürlü konuşmaya başladı. Gürültü üzerine uyanan oğlum gelerek dünürümle tartışmaya başladı. " dedi. Olayda tanık olarak polise verdiği ifade veren Emel Çanak ise; "Alkollü olarak evimize gelen babam ve kayınpederime kahve yaptım. Babamın yüksek sesle konuşması üzerine eşim içeriye girerek 'Neden geldin' diyerek babamın kafasına sandalye ile vurdu. Ve olanlar oldu" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma başlatılırken zanlı Cemil Toprak'la onu yaralayan Mesut Çanak'ın sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.


16 yıl önce