|

Glock silahlar Şahin'in hediyesi

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk operasyonunda polis yeni bulgulara ulaştı. Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın evindeki aramalarda Glock marka silahlar ele geçirildi. Silahlar Ergenekon sanığı özel harekatçı İbrahim Şahin tarafından Özışık'a hediye edildi

İlhan Toprak
00:00 - 3/12/2010 Cuma
Güncelleme: 01:29 - 3/12/2010 Cuma
Yeni Şafak
Glock silahlar  Şahin'in hediyesi
Glock silahlar Şahin'in hediyesi

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki “yolsuzluk” operasyonu devam ediyor. Soruşturma kapsamında Vedat Ali Özışık'ın evi ve ofisinde yapılan aramalarda silahlar, gizli kamera ve ses kayıt sistemlerine rastlandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından yürütülen soruşturmada, Fabrika'nın yönetim kurulu üyesi O.E. ve Kayseri de bir camii imamı A.Ç. Ankara'da 5 yıldızlı bir otelde gözaltına alındı. İmam A. Ç.'nin Ankara'ya geldiği zamanlarda sürekli aynı otelde konakladığı ortaya çıktı. Bir reklam ajansının sahibi E.V. ile aynı reklam ajansının çalışanları E.D. ve S. K de ikamet ettikleri evlerinde gözaltına alındı.

ERGENEKON BAĞLANTISI OLABİLİR

Öte yandan Fabrika'nın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve oğlu Burhan Özışık'ın aynı adresteki ikametlerindeki aramada 'hayalet silah' olarak tanınan Glock marka silaha ait bir adet şarjörler ele geçirildi. Ayrıca MKE yapımı bir adet şarjör, Smith Wesson silaha ait bir adet şarjör ele geçirildi. Aramalarda bilgisayarların imajları alınırken, çok sayıda evraka el konuldu. Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski özel harekatçı İbrahim Şahin tarafından Vedat Ali Özışık, kardeşi Savaş Özışık'a ve oğlu Burhan Özışık aynı marka silahtan birer adet hediye ettiği öğrenildi. Savaş Özışık'ın Kayseri'deki evindek aramalarda ise Glock marka silahlara ulaşıldı. Özışık'ın Ergenekon davasının tutuklu bazı sanıkları aracılığıyla Suriye'ye şeker sattığı ve bu satıştan elde edilen kazancın da Ergenekon'a aktarıldığı iddia edildi.

Yine Özışık'ın evindeki aramalarda çok sayıda CD ve DVD ele geçirildi. CD ve DVD'lerde çok sayıda siyasetçi, işadamı, hukukçu ve bürokratın habersiz çekilmiş görüntülerinin yer aldığı öğrenildi. Polis, bu görüntü ve ses kayıtlarının, tehdit ve şantaj amacıyla oluşturulduğu ve kullanıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, gözaltına alınan zanlıların gelecek talimat doğrultusunda toplu olarak Ankara'ya gönderileceklerini söyledi. Kayseri'nin yanı sıra Yozgat, Bursa, İstanbul, Ankara, Sivas ve Gaziantep'te gözaltına alınan 30 civarında kişi Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.


Vedat Özışık Kurtlar Vadisi'ne özenmiş

Kurtlar Vadisi dizisindeki Amerikalı ajan Aron Feller'in kullandığı kameralı heykelin bir benzeri de Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın makam odasında bulundu. Özışık'ın makam odasında ve odanın bitişiğindeki dinlenme odasında ince arama yapan polis ekipleri, makam masasının sağ tarafında içinde plaketlerin ve kitapların bulunduğu dolabın üzerinde yer alan ve kadın bir çiftçiyi canlandıran heykelin gözünde gizli kamere sistemi buldu. Dinlenme odasındaki çalışma masasının altında ise konuşmaların kaydının yapıldığı gizli ses kayıt sistemi olduğu ortaya çıktı.



13 yıl önce