|

İkiz kardeşlerin ölümü de aynı gün

Dayısının oğlu ile zorla evlendirilmek istendiği belirtilen 21 yaşındaki Hediye D., ağabeyinin 5. kattaki evinden atladı. Bunu gören kardeşi Kadriye de kendini boşluğa bıraktı. İki kardeş hayatını kaybederken, bazı yakınları gözaltına alındı, soruşturma başlatıldı.

Aa
00:00 - 25/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:05 - 24/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
İkiz kardeşlerin  ölümü de aynı gün
İkiz kardeşlerin ölümü de aynı gün

Diyarbakır'da 4 dakika arayla dünyaya gelen ikiz kız kardeşler, ölümleriyle herkesi üzdü. Çınar ilçesine bağlı İncirtepe köyünde oturan ve dayısının oğlu ile evlendirilmek istendiği öne sürülen Hediye D., ikiz kardeşi Kadriye D. ile birlikte nişan alışverişini yapmak üzere Bağcılar Mahallesi Sento Caddesi'nde bulunan ağabeylerinin evine gitti.

BEŞİNCİ KATTAN ATLADILAR

Nişanı yapılacak Hediye D., dün sabah saat 05.00 sıralarında ağabeyinin oturduğu apartmanın 5. katından atladı. Bunu gören ikizi Kadriye D. de kendisini kardeşinin arkasından boşluğa bıraktı. Hediye D. olay yerinde hayatını kaybederken, yaralı olarak yakınları tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kadriye D. müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hediye D'nin cenazesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne, kardeşi Kadriye D'nin cenazesi de Dicle Üniversitesi Hastanesi morguna otopsi yapılmak üzere kaldırıldı.

YAKINLARI GÖZALTINDA

Olayla ilgili Hediye ve Kadriye D. kardeşlerin bazı yakınlarının gözaltına alındığı, geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi. Demirel kardeşlerin anneleri ile bir kız kardeşleri ve dayılarının kızlarının 1997 yılında Çınar ilçesi yakınlarındaki Göksu Baraj Göleti'nde yün yıkamak isterken boğuldukları, babalarının daha sonra yeniden evlendiği öğrenildi.

14 yıl önce