|

İslamofobi masaya yatırılacak

İstihbarat Servisi
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İslamofobi masaya yatırılacak
İslamofobi masaya yatırılacak

11 Eylül olaylarından sonra İslam dinine yönelik korku ve bu korkuya dayanarak Müslümanlara karşı ayrımcılık ve düşmanlık yapılmasının meşru görülmesi sonucu ortaya çıkan İslamofobi, Ankara'da toplanacak olan Dünya İslamofobi Kongresi'nde gündeme getirilecek. İslamofobinin uluslararası siyasi gündeme alınabilmesi için sürecin tamamı İslamofobi olarak nitelenerek hukuki, felsefi, psikolojik, siyasi ve sosyolojik olarak ele alınacak. Kongrede, İslamofobi sebebiyle gelişen göç, iltica, insanlık suçları ve diğer sorunlar örneklendirilerek, sebep ve çözümleri üzerinde görüş bildirilerek, uluslararası farkındalık uyandırmak amaçlanıyor.

SİYASETTEN BAĞIMSIZ MI?

İslamofobiyle mücadele amacıyla toplanan kongrede, İslam hakkında oluşan yanlış algının nasıl düzeltileceği ve dünyanın İslam'la ilgili gerçek bilgiye nasıl ulaşabileceği konuşulacak. İslam korkusunun oluşturulmasında devletlerin siyasetinin etkili olup olmadığı konusunun da ele alınacağı kongrede, İslamofobi, uluslararası hukuk kapsamında da değerlendirilecek. Dünya İslamofobi kongresi sonucunda yapılan tebliğler, ifade edilen görüşler derlenerek rapor halinde uluslararası siyasi, ekonomik, güvenlik alanlarında otorite kuruluşlara sunularak, İslamofobinin uluslararası farkındalığı ve uluslararası siyaset ve medyanın gündemine alınması sağlanacak.

20 ülkeden 5 bin delege

29 - 30 Nisan 2015 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan Dünya İslamofobi Kongresi'ne Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, SESRİC, D8 Ülkeleri Genel Sekreterliği, Marmara Üniversitesi, Türkiye Diyanet Vakfı, TSE,MÜSİAD ve 20 ülkeden 5 bin delege ile 100 önemli konuşmacı katılacak. Bu yıl Ankara'da yapılacak olan kongre gelecek yıllarda İngiltere ve Malezya'da yapılacak.


10 yıl önce