|

Kocaeli bombacısı yakalandı

Kocaeli'de son günlerde ard arda patlayan bombalarla ilgili Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bir kişiyi gözaltına aldı.

KOCAELİ (CİHAN)
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 17:34 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kocaeli bombacısı yakalandı
Kocaeli bombacısı yakalandı

Kocaeli'de son günlerde ard arda patlayan bombalarla ilgili Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bir kişiyi gözaltına aldı.


Ayağında vurularak yakalanan kişininin eylemleri gerçekleştirdiği belirtildi. Bu kişiye malzeme temin eden bir kişi de İzmir'de yakalandı.

Patlayan bombalardan sonra harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, bombaları patlatan S.Y isimli kişiyi takibe aldı.

1 Kasım günü Kocaeli'nin Yazlık beldesinde şahsın bulunduğu yere operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında kaçan S.Y ayağında vurularak yakalandı.

Şahsın PKK/KONGRA-Gel terör örgütü mensubu olduğu ve örgütün yurt dışında bulunan kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldı öğrenildi.

Aldığı eğitimden sonra örgütün sözde askeri kanadı içerisinde sabotaj ve suikast konularında bomba eğitimi alarak örgütün üst düzey yöneticilerinin talimatı doğrultusunda metropol şehirlerde eylemler gerçekleştirmek üzere Kocaeli'ye gönderildiği belirtildi.

Yakalanan sanığın üzerinde, ikametgahında ve gösterdiği yerlerde yapılan aramada 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 1 adet bomba yapımında kullanılan woltmetre, lehim ve havya, 2 adet elektrikli fünye ele geçirildi.

Yakalanan örgüt mensubunun patlayıcı madde ve dökümanları temin ettiği İzmir'de T.B isimli örgüt mensubu da yakalandı. T.B'nin kaldığı yerde ise plastik patlayıcı amdde, 8 adet cep telefonu, 2 adet elektrikli fünye ve örgütsel doküman ele geçirildi.

T.B'nin de İzmir'de çeşitli eylemler düzenlemek üzere olduğu öğrenildi. S.Y ve T.B'nin sorgusunun devam ettiğini belirten Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, şahısların sorgusu doğrultusunda diğer bağlantılarının araştırıldığını söyledi.

Kocaeli'de ilk bomba 18 Ekim'de patladı. Bombalar, Bahçeçik beldesi Beylik Caddesi'nde askeri araçların geçtiği sırada arka arkaya patladı. Kocaeli genelinde duyulan patlamada iki araç hasar gördü, cadde üzerindeki tüm evlerin camları kırıldı ve bir komutanın aracının camı hasar gördü. Daha sonra yapılan incelemede iki piknik tüpü içerisine yerleştirilen parça tesirli bomba olduğu anlaşıldı. Bombaların iki araç arasında patlaması büyük bir faciayı önledi.

İkinci patlama ise 10 gün sonra 28 Ekim Pazar günü meydana geldi. Atatürk Düşünce Derneği tarafından terörü protesto etmek için İzmit Perşembe Pazarı'nda düzenlediği miting başlamada patlama meydana geldi.

5 kişinin yaralandığı patlamada paniğe neden olmuştu. Patlamanın bir ses bombası olduğu açıklanmıştı.

16 yıl önce