|

Mersin'de orman yangını 4 can aldı

Mersin'in Gülnar ilçesinde, çamlık alanda çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 4 kişinin yanarak öldüğü bildirildi.

Aa
00:00 - 7/07/2008 lundi
Güncelleme: 16:17 - 7/07/2008 lundi
Yeni Şafak
Mersin'de orman yangını 4 can aldı
Mersin'de orman yangını 4 can aldı

Mersin'in Gülnar ilçesinde, çamlık alanda çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 4 kişinin yanarak öldüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kavakoluğu ve Korucuk köyleri yakınındaki alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarında etkisiyle genişledi. Yerleşim alanında da etkili olan ve bir eve sıçrayan yangında Hatice Kırlangıç (35) ile Fatma Bulut yanarak öldü. Dumandan etkilenen bazı köylülerin Gülnar Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale edilen yangının, poyrazın da etkisiyle dağlık kesimden deniz yönünde ilerlediği, ekiplerin kontrol altına alma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Korucuk köyü muhtarı Mehmet Özmen, yangın nedeniyle köydeki evleri boşalttıklarını, vatandaşların endişe içerisinde olduğunu kaydetti.


GÖK, YANGINDA İKİ AKRABASININ ÖLDÜĞÜ KÖYÜNE GELDİ

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, iki akrabasının öldüğü Gülnar orman yangını ile ilgili gelişmeleri olay yerinde takip etti.

İsa Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kavakoluğu köyünde yaşayan ailesinin durumunun iyi olduğunu, ancak akrabaları Hatice Bulut ve Hatice Kırlangıç'ın kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, bu arada bazı köylülerden haber alınamadığı yönünde bilgi edindiğini söyledi. Gök, köylerinden 4 kişinin yaralandığını ve 3 kayıp bulunduğu yönünde bilgi verildiğini, çok sayıda hayvanın telef olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı köylüler yangın dolayısıyla saklanmış. Herkesle irtibat kurmak mümkün olmadı. Bu nedenle durumlarının ne olduğu bilinmiyor. Köydeki kayıp sayısının artmasından endişe duyuyoruz. Yangının etkili olduğu alanlardaki bazı köyler boşaltıldı. Oradaki gelişmeleri de takip ediyorum. Yörede rüzgar çok etkili. Bu da yangının söndürme çalışmalarını güçleştiriyor."

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cavit Hüsrevşen de bölgede inceleme sonrasında Kavakoluğu köyünde vatandaşlarla görüştü. Hüsrevşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının elektrik trafosundan çıktığı yönündeki bilginin araştırıldığını söyledi. Albay Hüsrevşen, ilk belirlemelere göre yaklaşık 100 dekar alanı etkileyen yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü, Kızılay ekiplerinin de köylerde gerekli çalışmaları yaptığını, itfaiyenin içme suyu ihtiyacını karşıladığını belirtti.


il y a 16 ans