|

Profesyoneller bu ay tamam

Ordunun operasyonel birliklerinin profesyonelleşmesiyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Bu birliklerin altıncı ve son bölümü de bu ay içinde hazır hale geliyor.

Erhan Seven
00:00 - 12/08/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:56 - 12/08/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Profesyoneller  bu ay tamam
Profesyoneller bu ay tamam

Ordunun operasyonel güçlerinin profesyonelleşme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bugünlerde, sınır birliklerinin de profesyonelleşmesi konusunda yasal zeminin hazırlanması için çalışmalar süratle yapılıyor. MGK'nın 7 bakan üyesinin katıldığı toplantıda sınır birliklerinin profesyonelleşmesiyle ilgili yasa tasarısı ele alındı. Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı çalışmada birliklerin kime bağlı olarak çalışacağı, tahmini sayısı ve nerelerde görev yapacakları belirlenecek. Tasarının yasalaşması için tatilde olan meclisin olağanüstü toplanması yönünde daha önce görüş belirtilmiş olmasına rağmen, buna gerek olmadığı ve ekim ayında meclis açıldığında tasarının gündeme geleceği belirtildi.

TASARI EKİM'DE MECLİS'TE

Sınırdaki birliklerin profesyonelleştirilmesi için yapılan çalışmalar hızla sürerken, yasal dayanaklarının hazırlanması için de Milli Savunma Bakanlığı taslak hazırlıyor. Ordu içerisinde yeni bir görev ve birim oluşturma amacıyla yapılan çalışmaların yasal zemininin hazırlanması için MGK üyesi bakanların toplantısı gerçekleştirildi.

7 BAKAN BİRARAYA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başkanlığında yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katıldı. Hafta başında gerçekleştirilen toplantıda sınır birliklerinin profesyonelleşmesi için yasal zeminin nasıl olacağı değerlendirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın bu konudaki ön çalışmasını da ele alan bakanlar, çalışmanın olgunlaştırılması konusunda görüş birliğine varırken, ekim ayında TBMM'ye getirilmesi konusunda da hemfikir oldular. Yapılan çalışmada birliklerin kime bağlı olarak çalışacağı, tahmini sayısı ve nerelerde görev yapacakları belirlenecek.

Tasarının yasalaşması için tatilde olan meclisin olağanüstü toplanması yönünde daha önce görüş belirtilmiş olmasına rağmen, buna gerek olmadığı ve ekim ayında meclis açıldığında tasarının gündeme geleceği belirtildi. Konunun önemli olması nedeniyle yasal olarak hiçbir açığın olmamasına dikkat edildiği belirtildi.

EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Bu arada sınır birliklerinden önce ordunun operasyonel birliklerin profesyonelleşmesiyle ilgili çalışmalar da son aşamasına geldi. Bu birliklerin altıncı ve son bölümü de bu ay içerisinde eğitimlerini tamamlayacak ve terörle mücadele için orduya yeni uzman erbaş olarak katılacaklar. Böylece bu konudaki birlikler eğitimlerini tamamlamış olacak ve yüzde yüzlük limite ulaşılmış olacak.




14 yıl önce