|

Telekom'da sabotajlar bitmiyor

Türk Telekom logolu araçların dışında saha dolaplarına yapılan müdahaleleri, yapan kişileri ve araç plakalarını mutlaka polise bildirilmesi istendi

Aa
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 13:54 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Telekom'da sabotajlar bitmiyor
Telekom'da sabotajlar bitmiyor

Bazı şehirlerde Türk Telekom'a ait saha dolaplarına zarar verildi.

Konya'nın Meram ilçesinde Türk Telekom'a ait 3 saha dolabına asit dökülerek zarar verildiğini bildiren yetkililer, AA muhabirine yaptıkları açıklamada bu durumdan vatandaşın zarar gördüğünü kaydettiler. Telekom yetkilileri ve polis olay yerinde incelemelerde bulunurken, saha dolaplarının asit dökülerek devre dışı bırakılmasından yaklaşık bin abonenin etkilendiği bildirildi. Yetkililer, "Vatandaşların, hizmetlerden mahrum olmamak için Türk Telekom logolu araçların dışında saha dolaplarına yapılan müdahaleleri, yapan kişileri ve araç plakalarını mutlaka polise bildirmeleri gerekiyor" çağrısında bulundular.

Öte yandan, Gaziantep'te de Türk Telekom'a ait iki ayrı noktada bulunan saha bağlantı dolabına zarar verildiği bildirildi.

Merkez Şahinbey ilçesi Ünaldı ve Gazikent semtlerinde, Türk Telekom'a ait abone kablosu ve bağlantı dolabına zarar verildiği ihbarını alan polis harekete geçti. Emniyet yetkilileri, kablolara ve saha dolabına zarar verenlerin yakalanması için soruşturma başlattı. Türk Telekom Gaziantep İl Yöneticisi Muhammet Katmer, vatandaşlar ve alarm takip birimlerinin uyarısı üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Katmer, grevin ardından Gaziantep'te 35 ayrı noktaya sabotaj düzenlendiğini, toplam zararın 500 bin YTL'yi bulduğunu belirtti. Saha bağlantı dolaplarına büyük zarar verildiğini, 2 bin 500 abonenin telefonunun ve internetin kesildiğini ifade eden Katmer, Cumhuriyet savcılıkları, kolluk kuvvetleri ve Çalışma Bakanlığı bölge çalışma müdürlüklerine başvuruda ve şikayette bulunduklarını söyledi.

Türk-Haber İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Tabur ise "Greve başladığımız günden bu yana bir 'sabotaj' iddiasıdır gidiyor. Bu tür açıklamalar art niyetlidir. Artık bu sabotaj iddialarına yanıt vermek durumunda bırakılmak istemiyoruz. Biz grevimizle ve başarıyla sonuçlanmasıyla ilgileniyoruz. Kendi malımızı, milli servetimize neden zarar verelim. Havaalanı yolundaki depodan hırsızlık oldu; onu neden açıklamıyorlar? Türk Telekom yöneticileri doğruları söylemiyor" diye konuştu.

16 yıl önce