|

Vakıf Zeytinliği ihalesi iptal edildi

Aa
00:00 - 2/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 20:18 - 2/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Vakıf Zeytinliği ihalesi iptal edildi
Vakıf Zeytinliği ihalesi iptal edildi

Vakıf Zeytinliği ihalesinin ikinci kez iptal edildiği bildirildi.

Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Vahap Tuncer AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Temmuzda yapılacak vakıf zeytinliği ihalesinin iptal edildiği bilgisini aldıklarını söyledi. Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile birlikte ihalenin iptali için dava açtıklarını hatırlatan Tuncer, 'İhalenin şartnamesi, turizme yönelik yatırımların önünü açıyordu. Dava sonuçlanmadan ihalenin iptal edildiğini söyleniyor. Ortada resmi bir yazı ya da duyuru yok ama Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden ihalenin iptal edildiğini öğrendik' dedi.

Bu arada Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada da, 'adeta arapsaçına dönen Vakıf Zeytinliği ihalesinde iptal kararı alındığı' bildirildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, seçim dönemi sırasında da Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya telefon açarak ihaleyi iptal ettirdiği vurgulanan açıklamada, Tütüncü'nün, 9 Temmuzda yapılacak ikinci ihale için de Ankara'da girişimlerde bulunarak ihalenin ikinci kez iptalini gerçekleştirdiği ifade edildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, Vakıf Zeytinliği'nin mevcut haliyle korunması gerektiğini savunduğunun, buranın da Antalya'nın akciğeri olduğunun kaydedildiği açıklamada, 'Vakıf Zeytinliği, bir bütünlük içerisinde var olmayı başarabilmiş Antalya'da tek arazi parçasıdır' denildi.


MAHKEMEYE BAŞVURMUŞLARDI

Ziraat Mühendisleri ile Mimarlar Odası Antalya Şubeleri, 30 Haziranda, Vakıf Zeytinliği ihale şartnamesinin iptali istemiyle Antalya İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Mahkemeye verilen dava dilekçesinde, 2 bin 806 dekar genişliğindeki Vakıf Zeytinliğinin birinci derecede doğal sit alanı olduğuna işaret edilerek, ihale kararı ve ihale şartnamesinin, zeytinliğin şu andaki tarımsal yapısını yok ederek halka kapatılmasına ve ileride ticaret ve turizm alanına dönüşmesine olanak sağlayacak kararlar içerdiği ve ihale kararının hukuka aykırı olduğu iddia edilmişti.


15 yıl önce