|

2010 KPSS’de kararname temizliği

OHAL kapsamında çıkması beklenen yeni kararnameyle, iptal edilen 2010 KPSS’de yeni bir temizlik yapılacak. Bu kapsamda Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavına girenlerin kağıtları incelendi ve sonuçları şüpheli olan 10 bin 151 kişi tespit edildi. Bu kişiler yeniden soruşturulacak ve şaibeli olanlar görevden uzaklaştırılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:18 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz'daki hain darbe kalkışmasının ardından ilan edilen OHAL kapsamında yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ilan edilmesi bekleniyor. İçinde 2010 KPSS'yle ilgili bir maddenin de yer alacağı kararnameyle, sonuç kağıdı şaibeli olanlar memuriyetten atılacak. Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Eğitim Bilimleri sınavı iptal edilmiş ancak Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları geçerliliğini sürdürmüştü. Savcılık bu iki sınava giren adayların sonuç kağıtlarını oluşturduğu 7 kişilik bir heyete inceletti ve 10 bin 151 şüpheli tespit etti.



YENİDEN SORUŞTURULACAK


Konuyla ilgili soruşturma devam ederken şüphelilerin isimleri savcı Yücel Erkman tarafından Devlet Personel başkanlığına bildirilecek. Sınava şaibe karıştıranlar, yargılamalar sonucunda ortaya çıkanlar yapılacak idari soruşturmalarla memuriyetten uzaklaştırılacak. Böylece sınavı hakkıyla kazanan memurlar görevlerinde kalacak.



PİLOTLARIN EMEKLİLİK YAŞI UZAYACAK


KHK'da Hava Kuvvetleri'nin pilot ihtiyacı sorununu çözecek maddeler de yer alacak. FETÖ'nün sağlık raporu kumpaslarıyla “uçamaz” denilerek tasfiye ettiği pilotların orduya geri dönmesini kolaylaştıracak düzenlemelerin yanısıra, mevcut savaş pilotlarının emeklilik sürelerinin uzatılması ve maaşlarına da ilave yapılması gündemde. FETÖ kumpaslarıyla ordudan ayrılan çok sayıda pilot, yüksek maaşlarla sivil havacılık şirketlerinde çalışmaya başlamışlardı. Maaş düzenlemesinin, bu pilotları geri döndürme amaçlı yapılacağı belirtiliyor.



SİBER SALDIRILARA ÖZEL EKİP


Siber saldırılara karşı alınacak tedbirlerin de yer alacağı KHK'da olası saldırıları engelmeye yönelik bir yapının oluşturulacağı belirtiliyor. Son günlerde bankalar başta olmak üzere devletin kurumlarına siber sardırı olacağı yönünde ihbarlar gelmişti.



Kalıcı hale getirilecek


KHK'larla ilgili geçmiş örnekleri inceleyen hükümet, yaptığı çalışma neticesinde Anayasa Mahkemesi'nin yetki gaspı yaptığını görmesi üzerine yeni bir çalışma yaptı. Yeni bir KHK ile bundan önce 15 Temmuz süreci ile ilgili çıkarılmış KHK maddelerini kapsayan son bir KHK çıkartarak bunun kalıcı hale getirilmesinin alt yapısı hazırlanıyor. Bu konuda gerekli görüşmeler süreçte yapılacak. Hükümet yetkilileri, muhalefetin buna itiraz edeceği noktalar olacağını belirterek, ancak burada alınan kararların darbe teşebbüsü sonrası kurumların yeniden vesayete açık hale getirilmesinin önüne geçmek için hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.


#OHAL
#2010 KPSS
8 yıl önce