|

26 aracı kundaklayan PKK sorumlusu çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Avcılar'da 26 aracı benzin dökerek yakan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde olayı Mazlum Arı isimli teröristin organize ettiği ortaya çıktı. Düzenlenen operasyonda yakalanan Arı'nın PKK yöneticisi olduğu bildirildi.

Yeni Şafak
11:38 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 15:28 - 27/09/2016 Salı
DHA
Avcılar'da 26 araç kundaklanmıştı.
Avcılar'da 26 araç kundaklanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Avcılar'da 11 Eylül Pazar günü 26 aracı benzin dökerek yakan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Polis ekipleri çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceledi. TEM ekipleri, araçları kundaklayan kişinin terör örgütü PKK'nın Küçükçekmece, Başakşehir ve Avcılar sorumlusu Mazlum Arı olduğunu tespit ederek yakalamak için operasyon kararı aldı. Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan bir işyerine 13 Eylül Salı günü düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulandı.



Tuzaklanmış bombada parmak izi bulundu


Mazlum Arı'nın yapılan detaylı incelemesinde Mardin'deki operasyonlar sırasında tuzaklanmış bir bombadan alınan parmak izleriyle örtüştüğü ortaya çıktı.



Örgüte sempati duyanlarla birlikte eylemler yaptığı ortaya çıktı


İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Mazlum Arı'nın 'İbrahim' kod adı ile Küçükçekmece, Başakşehir ve Avcılar ilçelerinde terör örgütü PKK adına örgütsel toplantılar düzenlediği ve yönettiğini belirledi. Ekipler Arı'nın, terör örgütü PKK'ya sempati duyan kişilerle birlikte polis ekipleri ve kamu kurumlarına yönelik eylemler yaptığını tespit etti.



Adliyeye sevk edildi


Şüpheli Mazlum Arı'nın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.






#Mazlum Arı
#Avcılar
#Küçükçekmece
8 yıl önce